Padla odločitev glede Zlatanove udeležbe na mundialu

Foto: Epa
Foto: Epa
Pred bližajočim se svetovnim prvenstvom se jasni kadrovska slika v reprezentancah.
Oglej si celoten članek

Švedski nogometni zvezdnik Zlatan Ibrahimović ne bo nastopil na letošnjem svetovnem prvenstvu v Rusiji, so sporočili s švedske zveze. Nekdanji as številnih evropskih velikanov, zdaj pa napadalec ekipe Los Angeles Galaxy, je pred časom nekaterim medijem dvoumno dejal, da bo na SP v Rusiji, a je bila to bolj šala.

"V torek sem govoril z Zlatanom, povedal mi je, da se ni premislil in da še vedno vztraja pri reprezentančni upokojitvi," je dejal vodja reprezentance Lars Richt.

Ibrahimović - po nekaterih poročilih naj bi se za nastop na SP zanimal predvsem zaradi poslovnih interesov - je v švedskem dresu zadnjič igral na evropskem prvenstvu 2016, po njem je napovedal konec reprezentančne kariere.

Selektor švedske reprezentance Janne Andersson je že pred časom dejal, da je on tisti, ki sestavlja reprezentanco in da bi se moral Ibrahimović o vrnitvi pogovoriti z njim, ne pa tega napovedovati prek medijev.

Novost Na SP v Rusiji boste lahko plačali v kriptovalutah

Boateng morda brez nastopa v Rusiji

Nemški nogometni reprezentant Jerome Boateng se je v sredo na prvi tekmi polfinala lige prvakov med njegovim Bayernom in Real Madridom poškodoval, kot poročajo mediji, je poškodba stegenske mišice tako huda, da je vprašljiv njegov nastop na svetovnem prvenstvu v Rusiji. Branilec bo namreč z igrišč odsoten štiri do šest tednov.

Liga prvakov Real do preobrata in lepe zmage

Branilca zagotovo ne bo ne v povratnem dvoboju polfinala, najbrž pa trener Jupp Heynckes nanj ne bo mogel računati niti za finale, ki bo 26. maja v Kijevu, če se bodo Bavarci tja uvrstili.

Selektorji morajo Mednarodni nogometni zvezi do 14. maja poslati preliminarni seznam reprezentantov, končni seznam pa bo znan 4. junija. Nemci, branilci naslova svetovnega prvaka, bodo priprave začeli 23. maja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.