Pandev se je zlagal; ni glasoval za Mouja

Foto: Fifa.com
Foto: Fifa.com
Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je objavila dokument, ki dokazuje, da je Goran Pandev lagal, ko je Joséju Mourinhu zatrdil, da je glasoval zanj. Kapetan makedonske reprezentance podpis spornega dokumetna zanika, Fifa pa že razmišlja o kazenskem postopku, ki bi lahko zaradi neprimernih komentarjev doletel trenerja Real Madrida.
Oglej si celoten članek

Trditev Joséja Mourinha, da je Mednarodna nogometna zveza (Fifa) priredila glasovanje za zlato žogo, je dvignila veliko prahu. Kapetan makedonske reprezentance Goran Pandev je zatrdil, da je glasoval za Mourinha, Fifa pa je odgovorila z dokumentom, ki dokazuje, da je nogometaš Napolija svoj glas namenil Vicente del Bosqueju, Jürgenu Kloppu in Robertu Manciniju. ''Ne želim podati uradne izjave, lahko rečem le, da podpis na dokumentu ni moj. Mourinho je moj najljubši trener, in to vedo prav vsi,'' je objavo dokumenta komentiral Pandev. ''Vsi vemo, da se dogajajo čudne stvari, vendar tega ne moremo spremeniti. Ne jaz ne Mourinho,'' je dodal Makedonec.

Na njegove navedbe se je že odzvala Fifa: ''Če Pandev ne prepozna svoje glasovnice, potem naj se obrne na državno nogometne zvezo, ne pa na nas,'' so zapisali.

Fifa razmišlja o morebitnih sankcijah

Fifa je sprožila postopek proti Mourinhu, čeprav kaže, da jo bo trener Real Madrida odnesel brez posledic. Eden izmed razlogov je tudi ta, da mora sankcije potrditi Uefa, vendar je odnos med Seppom Blatterjem (predsednik Fife) in Michelom Platinijem (predsednik Uefe) vse prej kot topel.

Predsednik gvatemalske nogometne zveze in član Fifinega komiteja za pošteno igro Bryan Jiménez je povedal: ''Mourinho je rekel, da so bili glasovi prirejeni. Mislim, da je to neodgovorno. Preučili bomo njegove izjave in določili, kakšne sankcije bomo sprejeli, da zaščitimo ugled Fife. Če se bo izkazalo, da je res izrekel, kar je bilo zapisano, potem bomo sprejeli ustrezne ukrepe. Fifa promovira pošteno igro in odgovornost, in to moramo izvajati na transparenten način.''

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.