Šport > Nogomet
32 ogledov

Pandev se je zlagal; ni glasoval za Mouja

fifa dokument pandev Fifa.com
Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je objavila dokument, ki dokazuje, da je Goran Pandev lagal, ko je Joséju Mourinhu zatrdil, da je glasoval zanj. Kapetan makedonske reprezentance podpis spornega dokumetna zanika, Fifa pa že razmišlja o kazenskem postopku, ki bi lahko zaradi neprimernih komentarjev doletel trenerja Real Madrida.

Trditev Joséja Mourinha, da je Mednarodna nogometna zveza (Fifa) priredila glasovanje za zlato žogo, je dvignila veliko prahu. Kapetan makedonske reprezentance Goran Pandev je zatrdil, da je glasoval za Mourinha, Fifa pa je odgovorila z dokumentom, ki dokazuje, da je nogometaš Napolija svoj glas namenil Vicente del Bosqueju, Jürgenu Kloppu in Robertu Manciniju. ''Ne želim podati uradne izjave, lahko rečem le, da podpis na dokumentu ni moj. Mourinho je moj najljubši trener, in to vedo prav vsi,'' je objavo dokumenta komentiral Pandev. ''Vsi vemo, da se dogajajo čudne stvari, vendar tega ne moremo spremeniti. Ne jaz ne Mourinho,'' je dodal Makedonec.

Na njegove navedbe se je že odzvala Fifa: ''Če Pandev ne prepozna svoje glasovnice, potem naj se obrne na državno nogometne zvezo, ne pa na nas,'' so zapisali.

Fifa razmišlja o morebitnih sankcijah

Fifa je sprožila postopek proti Mourinhu, čeprav kaže, da jo bo trener Real Madrida odnesel brez posledic. Eden izmed razlogov je tudi ta, da mora sankcije potrditi Uefa, vendar je odnos med Seppom Blatterjem (predsednik Fife) in Michelom Platinijem (predsednik Uefe) vse prej kot topel.

Predsednik gvatemalske nogometne zveze in član Fifinega komiteja za pošteno igro Bryan Jiménez je povedal: ''Mourinho je rekel, da so bili glasovi prirejeni. Mislim, da je to neodgovorno. Preučili bomo njegove izjave in določili, kakšne sankcije bomo sprejeli, da zaščitimo ugled Fife. Če se bo izkazalo, da je res izrekel, kar je bilo zapisano, potem bomo sprejeli ustrezne ukrepe. Fifa promovira pošteno igro in odgovornost, in to moramo izvajati na transparenten način.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.