Šport > Nogomet
40 ogledov

Mou obtožil Fifo prirejanja števila glasov

jose mourinho Reuters
Trener Reala José Mourinho je v intervjuju za portugalsko televizijo RTP dejal, da mu ni žal, ker se ni udeležil letošnje podelitve zlate žoge, kjer je bil tudi sam nominiran za trenerja leta. Portugalec je tudi dejal, da so ga pred podelitvijo poklicali številni ljudje, ki so mu zagotovili, da je Mednarodna nogometna zveza (Fifa) priredila glasovanje.

"Ni mi žal, da se nisem udeležil prireditve. Ena, dve ali tri osebe so me poklicale in dejale, da so glasovale zame, njihov glas pa je šel drugim (nominirancem, op. a.). Zato nisem šel," je v pogovoru za RTP dejal José Mourinho.

Nagrado za najboljšega trenerja leta je sicer (ne?)pričakovano dobil španski selektor Vicente del Bosque, v konkurenci nekdanjih trenerjev Real Madrida pa je bil tudi bivši strateg Barcelone Josep Guardiola.

"Potrjujemo, da je seznam glasovnic, ki jo je objavila Fifa, pravilen," so za RTP odgovorili z Mednarodne nogometne zveze. Mourinho je na večer prireditve v Zürichu sicer famozno odšel na trenig svojega sina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.