Šport > Nogomet
32 ogledov

Del Bosque: "Moujeve trditve so otročje"

del Bosque Ramos Španija Finska priprave trening kvalifikacije EPA
Španski selektor Vicente del Bosque se je v pogovoru za radio Cadena SER odzval na trditve Joséja Mourinha, ki je pod vprašaj postavil "čistost" izbora za najboljšega trenerja leta, kjer je pred njim in Josepom Guardiolo slavil prav del Bosque. Mourinhove trditve je sicer potrdil tudi njegov nekdanji varovanec in makedonski reprezentant Goran Pandev.

"Te obtožbe me niso zmotile. Smo 48 ur oddaljeni od zelo pomembne tekme proti Finski in zame ni pomembno nič drugega. Ni mi všeč niti toliko, da bi se nasmehnil. To je tema, ki je zame stvar otrok. Imam veliko prijateljev, ki so mi predlagali molk. Govorimo o nogometu, o združevanju, ne da se ves dan ločujemo. Nočem biti v napoto nikomur," je v oddaji El Larguero radia Cadena SER dejal španski selektor Vicente del Bosque.

Nekdanji trener Real Madrida se je tako odzval na navedbe trenutnega trenerja kraljevega kluba, Joséja Mourinha, ki je v pogovoru za portugalsko televizijo RTP razkril, da se letošnje podelitve zlate žoge v Zürichu, kjer je bil skupaj z Del Bosquejem in Josepom Guardiolo nominiran za nagrado trener leta, izpustil zaradi opozorilnih klicev več oseb. Te so ga opozorile, da so njihovi glasovi, ki so jih namenili Portugalcu, končali na računu Del Bosqueja oziroma Guardiole.

V sredo se je oglasil tudi makedonski kapetan Goran Pandev, nekdanji varovanec Mourinha pri Interju, ki je za televizijo La Sexta zagotovil, da je tudi on glasoval za Portugalca, a so njegove točke končale pri Del Bosqueju.

Mourinho je bil žalosten

"Glasoval sem za Mourinha," je zatrdil Pandev, medtem ko uradni dokumenti glasovanja kažejo, da je Makedonec na prvo mesto postavil Del Bosqueja, nato pa Roberta Mancinija (Manchester City) in Jürgena Kloppa (Boorussia Dortmund).

"Ne vem, kaj se je zgodilo. Govorila sva z Mourinhom in rekel sem mu, da sem glasoval zanj, potem pa ne vem, kaj se je zgodilo. Bil je žalosten. Zgodile so se čudne reči, toda niti Mou niti jaz jih nisva mogla spremeniti."

Oglasil se je tudi portugalski selektor Gabona, Paulo Duarte, ki je želel glasovati za Mourinha, a je dokumente za glasovanje dobil prepozno. "Niso mi dovolili glasovati," je zatrdil Duarte.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.