Panika v Nemčiji, veliki derbi odpovedan!

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Nevihta Sabine je zaznamovala športni konec tedna v srednji Evropi.
Oglej si celoten članek

Že v soboto smo poročali o odločitvi organizatorjev smučarskih skakov v Willingenu, kjer so zaradi napovedanega močnega vetra odpovedali nedeljsko tekmo.

Odločitev V Nemčiji zaradi varnosti skakalcev odpovedali drugo tekmo

Če je odpoved smučarskih skokov zaradi vetra nekaj povsem običajnega, pa tega ne moremo trditi za nogometno srečanje. A prav to se je zgodilo v Nemčiji.

V nedeljo popoldne bi moral biti na stadionu Borussia-Park v Mönchengladbachu na sporedu tradicionalni lokalni derbi med domačo Borussio in bližnjim 1. FC Kölnom.

Toda v nedeljo tekma ne bo odigrana, je sporočilo vodstvo elitne Bundeslige, nato pa je svoje navijače o tem obvestil tudi sloviti klub, ki bi moral gostiti obračun.

Razlog za to je pričakovan močan veter z občasnimi orkanskimi sunki, ki bo v nedeljo in ponedeljek zjutraj predvidoma prizadel severozahodno Nemčijo in tako seveda tudi pokrajino Severno Porenje-Vestfalija, kjer leži Mönchengladbach.

Foto: Twitter Borussia-Park Mönchengladbach

Domačini se sicer držijo pod vrhom lestvice, potem ko so bili velik del jesenskega dela prvenstva celo na prvem mestu.

Slovenija Pripravite se: Jutri napovedujejo uničujoč veter, najhuje bo v teh krajih

V nedeljo je sicer ob 18. uri delegiran še težko pričakovani dvoboj med Bayernom in RB Leipzigom v Münchnu, ki naj bi bil odigran v predvidenem terminu.

Pri gostih je zaradi poškodbe gležnja še vedno na stranskem tiru slovenski vezist Kevin Kampl.

Foto: Epa neurje Nemčija

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.