Šport > Nogomet
11554 ogledov

Panika v Nemčiji, veliki derbi odpovedan!

neurje Nemčija Reševalni pas/Twitter
Nevihta Sabine je zaznamovala športni konec tedna v srednji Evropi.

Že v soboto smo poročali o odločitvi organizatorjev smučarskih skakov v Willingenu, kjer so zaradi napovedanega močnega vetra odpovedali nedeljsko tekmo.

Peter Prevc Odločitev Šport V Nemčiji zaradi varnosti skakalcev odpovedali drugo tekmo

Če je odpoved smučarskih skokov zaradi vetra nekaj povsem običajnega, pa tega ne moremo trditi za nogometno srečanje. A prav to se je zgodilo v Nemčiji.

V nedeljo popoldne bi moral biti na stadionu Borussia-Park v Mönchengladbachu na sporedu tradicionalni lokalni derbi med domačo Borussio in bližnjim 1. FC Kölnom.

Toda v nedeljo tekma ne bo odigrana, je sporočilo vodstvo elitne Bundeslige, nato pa je svoje navijače o tem obvestil tudi sloviti klub, ki bi moral gostiti obračun.

Razlog za to je pričakovan močan veter z občasnimi orkanskimi sunki, ki bo v nedeljo in ponedeljek zjutraj predvidoma prizadel severozahodno Nemčijo in tako seveda tudi pokrajino Severno Porenje-Vestfalija, kjer leži Mönchengladbach.

Borussia-Park Mönchengladbach | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Domačini se sicer držijo pod vrhom lestvice, potem ko so bili velik del jesenskega dela prvenstva celo na prvem mestu.

Veter na Kočevskem Slovenija Pripravite se: Jutri napovedujejo uničujoč veter, najhuje bo v teh krajih

V nedeljo je sicer ob 18. uri delegiran še težko pričakovani dvoboj med Bayernom in RB Leipzigom v Münchnu, ki naj bi bil odigran v predvidenem terminu.

Pri gostih je zaradi poškodbe gležnja še vedno na stranskem tiru slovenski vezist Kevin Kampl.

neurje Nemčija | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.