Šport > Zimski športi
3139 ogledov

V Nemčiji zaradi varnosti skakalcev odpovedali drugo tekmo

Peter Prevc Epa
Veter bo pihal tudi do 100 km/h.

Organizatorji tekem svetovnega pokala v smučarskih skokih v nemškem Willingenu so zaradi varnostnih razlogov odpovedali nedeljsko posamično preizkušnjo, saj bi bile razmere zaradi prihajajočega neurja in posledično močnega vetra prenevarne.

Nedeljska tekma bi morala biti na sporedu v nedeljo ob 10.15. Sprva je bila predvidena za 16. uro, a je vremenska napoved za tisti del Nemčije v popoldanskem času vse prej kot obetavna. Po koncu prve preizkušnje pa so se organizatorji odločili, da v celoti odpovejo nedeljski spored. Razlog pa premočan veter, ki bo po napovedih Nemškega meteorološkega centra pihal tudi do 100 km/h.

"Krizna skupina, v katero so vključeni predstavniki policije, lokalne skupnosti, Smučarskega kluba Willingen in predstavnikov Mednarodne smučarske zveze (Fis), je v soboto zvečer sprejela odločitev, da odpove drugo tekmo svetovnega pokala, ki je bila načrtovana v nedeljo," pravi izjava za javnost skakalnega dela Fis.

Župan Willingena Thomas Trachte se je z odločitvijo strinjal. "Razumem, da v nedeljo ne smemo odpreti stadiona ob skakalnici. Naša lokalna skupnost mora zagotoviti varnost vseh vpletenih v organizacijo in izpeljavo tekem za svetovni pokal," je povedal prvi mož Willingena.

Peter Prevc Prvenec Nemca Šport Dva Slovenca v deseterici, šest med 20

S tem je razvrstitev "Willingen 5" dobil domačin Stephan Leyhe, ki je prejel 25.000 evrov. Za zdaj še ni znano, ali bodo drugo posamično tekmo v Willingenu nadomestili v enem od preostalih terminov v sezoni 2019/20.

Naslednji konec tedna bodo na sporedu prve tekme poletov na Kulmu.

Komentarjev 1
  • Avatar Germilenka
    Germilenka 00:01 09.februar 2020.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite -- Bredhot.Com

Sorodne novice