Šport > Zimski športi
675 ogledov

Dva Slovenca v deseterici, šest med 20

Peter Prevc Epa
Slovenci v kvalifikacijah napovedali dobre rezultate.

Na mini letalnici v Willingenu so že kvalifikacije nakazale dober slovenski dan. Timi Zajc je bil tretji med kvalifikanti, Peter Prevc šesti, Domen Prevc pa osmi.

Kvalifikacije v Willingenu so sicer štele tako za današnjo kot za jutrišnjo tekmo, obenem pa se dosežene točke seštevajo v posebno razvrstitev "Willingen 5". Najboljši v seštevku kvalifikacij ter vseh štirih tekmovalnih serij bo namreč prejel dodatno nagrado 25.000 evrov. Kvalifikacije je dobil domačin Stephan Leyhe pred Avstrijcem Stefanom Kraftom.

V prvi seriji je kot prvi nastopil Žiga Jelar in z odličnim skokom, dolg je bil 135 metrov, nato dolgo vodil, na desetinko zaostanka se mu je kasneje približal Anže Semenič (136 m) in tako poskrbel za dvojno slovensko vodstvo. Po nastopu trideseterice od 50 skakalcev v prvi seriji sta bila Slovenca drugi in tretji, prehitel ju je le Poljak Jakub Wolny.

Trojico je nato premagal Gregor Schlierenzauer, za tri slovenske skakalce v prvi peterici pa je poskrbel Zajc, ki se je prebil za Avstrijca in Poljaka. Nekoliko manj od pričakovanj je nato iztržil Domen Prevc, med začasno najboljših deset pa se je prebil še Anže Lanišek.

Pred deseterico najboljših v svetovnem pokalu je vodstvo prevzel Johann Andre Forfang. Tik za njega se je uvrstil Peter Prevc, nato pa je vlogo favorita pred domačimi gledalci upravičil Leyhe, ki je prevzel vodstvo. A le do nastopa Poljaka Kamila Stocha.

Ta je vodil pred finalno serijo, sledili so mu Leyhe, Mariusom Lindvikom ter na četrtem mestu skupaj Kraft in Forfang. Peter Prevc je bil sedmi, Zajc 11., Jelar 12., Semenič 13., Lanišek 17. in Domen Prevc 20.

Jelar do uvrstitve kariere, Semenič in Peter v deseterici

Slednji je v drugi seriji nekoliko izboljšal svojo uvrstitev, ob slabših pogojih pa so nazadovali Lanišek, Jelar, ta je kljub vsemu prišel do svoje najboljše uvrstitve, in Zajc, ki je imel celo najslabše vetrovne razmere. V težkih razmerah pa se je dobro znašel Semenič in si zagotovil preboj v deseterico.

Peter Prevc je po svojem skoku le za desetinko zaostal za Schlierenzauerjem, na vrhu pa je bilo še šest skakalcev. Odlično je skočil Karl Geiger in v vodstvu ostal do nastopa Krafta. Avstrijca je nato premagal Lindvik, Norvežana pa Leyhe. Nemcu je lahko prvo zmago v svetovnem pokalu preprečil le še Stoch. Ta je skočil slabše, Leyhe pa je postal 164. skakalec z zmago v najmočnejšem skakalnem tekmovanju. Stocj je osvojil tretje mesto.

Peter Prevc je osvojil osmo, Semenič 10. mesto. V drugi deseterici je bil skupno 13. Zajc, 14. Domen Prevc, 17. Jelar in 19. Lanišek.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice