Šport > Zimski športi
104 ogledov

Križnarjeva v deseterici

Nika Križnar Epa
Hölzlovi peta zmaga v sezoni, v deseterici Križnarjeva.

Domačinka Chiara Hölzl (250,3 točke) je bila zanesljivo najboljša na prvi tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske v avstrijskem Hinzenbachu. Druga je bila Norvežanka Maren Lundby (240,6), na tretjem mestu pa je končala še ena Avstrijka Eva Pinkelnig (237,4). Najboljša Slovenka je bila Nika Križnar (217,4) na 10. mestu.

Boj za zmago je sicer s 87 metrov dolgim skokom začela Japonka Sara Takanashi (235,1), ki je bila na koncu četrta. Prve tri skakalke pa so nato ostale na svojih mestih. Pinkelnigova je s 86,5 metra za 2,3 točke prehitela Japonko, Lundbyjeva pa je bila nato 3,2 točke boljša od Pinkelnigove.

Hölzlova je za zmago potrebovala zelo dolg skok, domače občinstvo pa je očarala z najdaljšim poskusom dneva, 91 metrov, s čimer je zanesljivo slavila svojo peto zmago v sezoni in hkrati karieri. S tem je Avstrijka prednost v skupnem seštevku pred Lundbyjevo povečala na 35 točk. Tretja ostaja Pinkelnigova, ki ima za svojo rojakinjo že 151 točk zaostanka.

Od Slovenk je z drugo serijo najbolje opravila Križnarjeva, ki je s 83,5 metra dolgim skokom pridobila pet mest. Špela Rogelj (215,5) je izgubila eno mesto in je bila na koncu 15. Mesto za njo je končala Katra Komar (213,5), presenetljivo najboljša Slovenka po prvi seriji. Slabše pa se je na najmanjši skakalnici v svetovnem pokalu, z velikostjo naprave 90 metrov, znašla Ema Klinec (211,1), ki je zasedla 20. mesto.

V nedeljo bo v Hinzenbachu še druga posamična tekma, začela pa se bo ob 14.30.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice