Šport > Nogomet
857 ogledov

Tako so zveste navijače zaščitili v Nemčiji

Borussia Dortmund navijači Profimedia
Eden od evropskih velikanov se je odločil za potezo, ki je dvignila nekaj prahu.

Nemški nogometni velikan Borussia Dortmund je 500 navijačem v naslednji sezoni ne bo izdala sezonskih vstopnic, saj so se udeležili premalo domačih tekem.

Navijači, ki niso bili vsaj na sedmih od 17 domačih tekem, so tako ostali brez sezonske karte. Te so sicer zelo zaželene, oktobra lani so objavili, da je na seznamu čakajočih za sezonsko vstopnico 50.000 ljudi.

"Želimo zagotoviti, da mesta na tribuni ne bodo prazna," je pojasnil šef oddelka za vstopnice Matthias Naversnik.

Erling Braut Haaland Presenetil Šport Nogometaš, ki ga želi pol Evrope, izbral nov klub

Večina navijačev rumeno-črnih podpira odločitev kluba, kljub temu pa je bilo moč slišati tudi kritike. "Ali je to šala? Klub je dobil denar za te vstopnice, zdaj pa jih jemlje," je napisal eden od navijačev na družbenih omrežjih.

Del navijačev pa je od kluba zahteval tudi to, da klub ukrepa tudi zoper tiste, ki vstopnice prodajajo na eBayu. "Obstajajo lastniki sezonskih vstopnic, ki sploh ne gredo na stadion. Oni vsako sezono dražje prodajajo svoje vstopnice in jih imajo samo za zaslužek," se pritožujejo navijači.

Borussia Dortmund stadion | Avtor: Profimedia Profimedia

Borussia Dortmund se sicer lahko pohvali z najboljšim obiskom svojih domačih tekem. V povprečju si tekme nemškega prvenstva na stadionu Westfalen ogleda 80.841 navijačev. Objekt sicer sprejeme 81.365 gledalcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.