Šport > Nogomet
1330 ogledov

Zaradi novega pravila razveljavljen eden najlepših golov sezone

Print Screen
Videotehnologija (VAR) je krojila razplet tekme v Hannovru.

Hannover 96 je v 14. krogu 2. Bundeslige gostil Darmstadt 98 in izgubil z izidom 1:2. Goste je v četrti minuti z avtogolom v vodstvo popeljal Waldemar Anton, za izenačenje pa je deset minut kasneje poskrbel Genki Haraguchi.

Darmstadt  je znova povedel v 29. minuti, med strelce se je vpisal Tobias Kempe.

Gostje so nato vodili večji del tekme, tri minute pred koncem rednega dela pa je prišlo do spornega incidenta. Rezervist Marc Stendera, ki je v igro vstopil v 84. minuti, je sprožil s približno 30 metrov in dosegel enega najlepših zadetkov letošnje sezone.

Nemški vezist, dologletni član Eintrachta iz Frankfurta, se je veselil prvega zadetka v dresu Hannovra, a je bilo veselje katkotrajno.

Po pregledu posnetka je bil zadetek razveljavljen, saj se je žoga pred strelom odbila od glavnega sodnika. Sledil je sodniški met v korist Darmstadta.

Stendera je zaradi prostestov sprva porumenel, štiri minute kasneje pa si je z drugim rumenim kartonom celo prislužil izključitev.

"Kaj, hudiča, smo naredil iz te igre?" na družbnemeom omrežju twitter pomenljivo zapisal eden od ogorčenih komentatorjev. Razburjenje med navijači je bilo precejšnje, večina pa je dogodek označila za veliko sramoto.

Če se žoga dotakne katerega od sodnikov in konča v vratih, se spremeni posest žoge ali se prične obetaven napad, je žoga izven igre; igra se nadaljuje s sodniškim metom.

Pravilo 9

Novi postopek pri sodniškem metu ne predvideva več borbe za žogo. Sodnik bo spustil žogo le enemu igralcu, vsi drugi igralci pa morajo biti oddaljeni vsaj 4 m. Igra se bo nadaljevala normalno, tako da se žoga ne bo vračala nasprotnikom.

Pravilo 8

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.