Pariški okopi ustavili Bayern, naprej še Chelsea

Foto: Epa
Foto: Epa
Na tekmah v Parizu in Sevilli smo dobili prve polfinaliste elitne nogometne Lige prvakov.
Oglej si celoten članek

Paris Saint-Germain je proti münchenskemu Bayernu v polfinale, kjer jih čaka zmagovalec jutrišnjega dvoboja Borussia Dortmund - Manchester City, napredoval s skupnim izidom 3:3 zaradi zadetkov v gosteh.

Ponovitev lanskega finala iz Lizbone je bila podobna poslastica za nogometne sladokusce kot prva tekma v bavarski prestolnici. Čeprav v Parizu ni bilo doseženih pet zadetkov, sta ekipi prikazali atraktiven in dinamičen nogomet. Ob kančku sreče in natančnosti bi lahko Parižani tekmo odločili že v prvem polčasu, tako pa je bila negotova do samega zaključka.

Neymar je imel med 27. in 39. minuto štiri izjemne priložnosti za zadetek. Pri prvem poskusu iz oči v oči z vratarjem je bil Manuel Neuer bolj zbran, prav tako pri naslednjem strelu, v 37. in 39. minuti pa je Bayern rešila najprej prečka, nato pa vratnica.

Kazen za PSG je prišla hitro; dobro minuto zatem je v gneči Eric Maxim Choupo-Moting z glavo potisnil žogo čez golovo črto in Bayern približal na zadetek do polfinala.

A tega v drugem polčasu ni bilo, kakor tudi ne izrazitejših priložnosti. Nemci so poskušali, a so venomer naleteli na vratarja Keylorja Navasa ali domačo obrambo. Šestkratni evropski klubski prvaki so tako ostali brez možnosti, da bi tretjič v zgodovini ubranili evropski naslov (1974, 1975, 1976). Na zadnjih dvajsetih tekmah v Ligi prvakov so izgubili le eno - prejšnji teden doma s PSG 2:3.

Suspenz Kazen sodniku za neprimerno vedenje na tekmi Lige prvakov

Londonski Chelsea, ki se bo meril z Liverpoolom ali Madridom, je proti Portu slavil s skupnih 2:1. Prvo tekmo je dobil z 2:0, drugo pa minimalno izgubil (0:1).

Chelsea je v Sevilli - tam sta bili odigrani obe tekmi - brez večjih težav zadržal prednost s prve tekme. Čeprav so imeli Portugalci več od igre in prvo uro izrazito terensko premoč, si resnejših priložnosti niso priigrali. V zaključku so fizično precej padli, tako so Angleži prevzeli pobudo, a jim obrambe tekmeca ni uspelo predreti z zadetkom. Edinega na tekmi (0:1) je dosegel Porto v tretji minuti sodnikovega podaljška.

Iranski napadalec Mehdi Taremi bo zagotovo med kandidati za zadetek leta v ligi prvakov. S 'škarjicami' je žogo poslal v stičišče vratnice in prečke. Do konca tekme je ostala minuta, v kateri pa Porto ni več prišel do priložnosti za podaljška in Chelsea se je osmič v zgodovini uvrstil med štiri najboljša evropska moštva.

Liga prvakov, četrtfinale (povratne tekme):

PARIS SAINT-GERMAIN - Bayern München 0:1 (0:1)  /3:2/
Choupo-Moting 40.

CHELSEA - Porto 0:1 (0:0)  /2:0/
Taremi 94.

SREDA:
Liverpool - Real Madrid  /1:3/
Borussia Dortmund - Manchester City  /1:2/

/X:Y/ - izid prve tekme
ABC - napredoval v polfinale

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.