Pau Gasol postal najboljši strelec evropskih prvenstev

Foto: Epa
Foto: Epa
Katalonski center v dresu španske reprezentance je postavil strelski rekord.
Oglej si celoten članek

Pau Gasol je na zadnji tekmi predtekmovanja letošnjega EuroBasketa za zmago Španije (87:64) dosegel 20 točk proti Madžarski. S tem je katalonski velikan postal najboljši strelec v zgodovini evropskih prvenstev.

Član moštva San Antonio Spurs je na turnirjih najboljših izbranih vrst Stare celine skupno dosegel že 1111 točk in prehitel Francoza Tonyja Parkerja, ta se je zaustavil pri 1104 točkah. Tretji na večni lestvici je Nemec Dirk Nowitzki s 1052 točkami.

EuroBasket Sosedi so se izognili Slovencem, v osmini finala z ...

Španija je ob Sloveniji edina neporažena preživela predtekmovanje EuroBasketa 2017. V skupini C je premagala Veliko Britanijo, Romunijo, Črno goro, Hrvaško in Madžarsko.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.