Šport > Košarka
1050 ogledov

Sosedi so se izognili Slovencem, v osmini finala z ...

italija eurobasket EPA
Slovenci se bodo v osmini finala v soboto pomerili z Ukrajino, ki je v skupini B po zmagi nad Izraelom (88:64) osvojila četrto mesto.

Preostali pari osmine finala po zadnjih tekmah v skupinah A in B so Litva - Grčija, Nemčija - Francija in Finska - Italija. Štirje pari osmine finala bodo znani po četrtkovih tekmah skupin C in D.

bobrov ukrajina eurobasket | Avtor: EPA EPA

Ker so Ukrajinci v Tel Avivu dobili dvoboj z gostitelji skupine Izraelci, so v skupini B zasedli četrto mesto in bodo tekmeci Slovenije za preboj v četrtfinale. Ukrajinci so dobili prvo četrtino s tremi točkami razlike (19:16), drugo pa kar s 27:12 in so drugi polčas začeli z veliko prednostjo (46:28). Tudi v nadaljevanju niso popuščali, 25:11 je bilo v tretjem delu igre, in tekma je bila praktično odločena. Vjačeslav Kravcov je bil z 17 točkami in sedmimi skoki prvi igralec dvoboja, po katerem so Izraelci končali na zadnjem mestu skupine.

V skupini A so Francozi z dvema porazoma končali na tretjem mestu, druga je bila gostiteljica Finska, ki bi to mesto zasedla ne glede na končni razplet tekme z Islandijo. Slednja je bila pred tekmo še brez zmage, kljub temu pa je s svojo nepopustljivostjo poskrbela za do zadnjega izenačen boj, v katerem pa so gostitelji na koncu vendarle slavili s 83:79.

finska eurobasket lauri markkanen | Avtor: EPA EPA
Drugi najpomembnejši dvoboj skupine je bil tako tisti med Poljsko in Grčijo, ki je odločal o zadnjem potniku v izločilne boje, četrto mesto in osmino finala v Istanbulu si je zagotovila Grčija. pomerila pa se bo z Litvo, ki je v skupini B v Tel Avivu v boju za prvo mesto visoko ugnala drugouvrščeno Nemčijo z 89:72.

Italija je v predzadnji tekmi predtekmovalne skupine B z 71:69 premagala Gruzijo in se tako izognila Sloveniji v osmini finala. Italijani so skoraj ves čas vodili z dvomestno prednostjo, prišli do razlike +19 in še sedem minut pred koncem vodili s petnajstimi točkami naskoka. Gruzijci se niso predali in na začetku zadnje minute s trojko Mikea Dixona celo prvič na tekmi povedli (68:67), do konca pa zadeli le še prosti met, tekmeci pa so dosegli štiri točke.

Grčija je v drugi tekmi skupine A premagala Poljsko s 95:77 in si kot zadnja v skupini zagotovila izločilne boje ter tekmo z Litvo, ki je na krilih Jonasa Valančiunasa (27 točk, 15 skokov) Poljsko ugnala z 89:72. Poljaki so bili sicer tri četrtine povsem blizu Grkom in bili nekaj časa tudi v vodstvu, zadnji del pa so izgubili z 10:25 in tako osvojili peto mesto ter končali EP.

Anthony Randolph Slovenija Gladka zmaga Šport Naši fantje Francoze spravili na kolena

EuroBasket 2017, 4. krog:

Skupina A (Helsinki):

Slovenija - Francija 95:78
Grčija - Poljska 95:77
Finska - Islandija 83:79

LESTVICA:
1. Slovenija 10
2. Finska 9
3. Francija 8
4. Grčija 7
5. Poljska 6
6. Islandija 5
 

Skupina B (Tel Aviv):

Nemčija - Litva 72:89
Gruzija - Italija 69:71
Izrael - Ukrajina 64:88

LESTVICA:
1. Litva 9
2. Nemčija 8
3. Italija 8
4. Ukrajina 7
5. Gruzija 7
6. Izrael 6

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice