Šport > Slovenija poka od ponosa
2264 ogledov

Kokoškov: Ta ima posebno težo

Igor Kokoškov Kokoškov je pred dnevi postal prvi Evropejec, ki bo vodil NBA ekipo.
V slovenskem taboru je po zmagi nad Grki razumljivo zavladal optimizem.

Reprezentanca Slovenije je na tretji tekmi predtekmovalne skupine A tretjič slavila, po Poljski in Finski je padla še Grčija (78:72).

Slovenci so večji del tekme vodili, se po strelskem mrku v tretji četrtini znašli v zaostanku, ob koncu pa zmogli dovolj moči za nov par točk.

"Za nas ima ta zmaga še posebno težo, saj smo jo dosegli po zelo kratkem počitku. Morali smo se je lotiti s svežimi nogami in veliko energije, kajti Grčija ima zelo kakovostno in izkušeno ekipo, ki zna kaznovati napake. Še zlasti je nevarna pod obročema, kjer smo se dobro borili, a bili še vedno premalo agresivni in učinkoviti. V skoku so nam naredili veliko škode, a na koncu so praktično vsi igralci prispevali svoj delež in zasluženo smo dosegli to tako želeno zmago. Moramo jo čim prej pozabiti, saj nas v zelo kratkem času čakajo nove preizkušnje in lotiti se jih moramo maksimalno zbrano," je po tekmi povedal selektor Slovenije Igor Kokoškov.

Goran Dragić Slovenija Grčija Napeta končnica Šport Padli še Grki, Slovenija ostaja neporažena

Goran Dragić, ki je tokrat dosegel 20 točk ter po štiri skoke in asistence, je pohvalil soigralce. "Zelo težka in napeta tekma. Vedeli smo, da bodo Grki po sinočnjem porazu šli na vse ali nič, a hkrati smo se zavedali, da imajo precej starejšo ekipo kot mi. Tudi ko so oni povedli za osem točk, smo ostali mirni. Igrali smo svojo košarko in na koncu zasluženo zmagali. Iz tekme v tekmo imamo več razpoloženih igralcev, danes sta bila odlična tako Luka kot Klemen, tako da lahko z optimizmom zremo v prihodnost."

Prvi strelec srečanja je bil Luka Dončić, mladi košarkar Reala je zbral 22 točk. "Vsi vemo, kako močna je reprezentanca Grčije, zato ima ta zmaga visoko vrednost. Še posebej me veseli, da smo po slabi tretji četrtini ostali trdno povezani, da ni vsak začel igrati po svoje, temveč da smo obrnili rezultat z ekipno igro. Kakovost moštva se pokaže v najtežjih trenutkih in mi smo še enkrat več pokazali, da smo prava, homogena ekipa. To je zagotovo največja moč Slovenije," je dejal mladi Slovenec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.