Šport > Slovenija poka od ponosa
2996 ogledov

Dragić: Drugi polčas sem komaj hodil

Goran Dragić EPA
Kapetan slovenske reprezentance je še enkrat pokazal, kako pomemben člen je v izbrani vrsti.

Slovenski košarkarji so po težkem boju premagali Finsko, svojo kakovost pa je znova pokazal tudi kapetan Goran Dragić, ki se je po blesteči predstavi v prvem polčasu, ko je dosegel 24 točk, ustavil pri številki 29. Na prvi tekmi proti Poljski je dosegel še točko več.

"Je pravi vodja, kapetan. Niso samo točke tiste, ki jih potrebujemo od njega, je resničen vodja v garderobi in tudi na parketu. Maksimalno moramo izkoristiti njegove noge, to je seveda moj posel. Potrebno ga je včasih tudi zamenjati, moram najti še neko pomoč na klopi, moram morda tudi malce bolj verjeti igralcem na klopi. Ko se tekma zaključuje, moram meti tudi nekaj več poguma, da verjamem drugim fantom," je igro kapetana slovenske reprezentance po zmagi nad Finsko opisal selektor Igor Kokoškov, ki pa se očitno zaveda, da Dragić celotno prvenstvo ne bo mogel odigrati toliko minut na vsaki tekmi. Proti Fincem je na parketu prebil sicer 30 minut.

Slovenija - Finska Infarktno Šport Slovenci s težko priigrano zmago na vrhu skupine

"Težka tekma. Finska ima odlično ekipo, nekaj izjemnih posameznikov in že proti Franciji je dokazala, kaj zmore na krilih publike. Izjemen talent je pokazal Markkanen, ki ima po mojem mnenju svetlo prihodnost tudi v ligi NBA. Že jutri nas čaka nova tekma. Ne bo lahko, saj nimamo veliko časa za regeneracijo. A vsi radi igramo košarko, če bi jo lahko, bi jo kar vsak dan, zato se bomo potrudili po najboljših močeh," pa je povedal Dragić.

"Drugi polčas sem se komaj premikal, a zdaj gremo v hotel. Moramo se dobro najesti, opraviti masažo, malce raztegniti in mislim, da bom jutri pripravljen. Malce te ponese vzdušje, v drugem polčasu so dobro branili 'pick and roll'. Imeli smo nekaj odprtih metov, ki jih nismo zadeli, oni pa so bili v naletu in so zadevali iz vseh strani. Sem pa vesel, da smo na koncu stopili skupaj in pripeljali dvoboj h koncu," je dejal na obeh tekmah prvi strelec slovenske izbrane vrste.

"To je zelo pomembna zmaga, zdaj smo pravzaprav že v drugem delu, smo že v Istanbulu. A tu ne bomo odnehali. Jutri je tekma z Grki, gre za pomemben obračun za obe ekipi. Danes so izgubili in dobro se bodo pripravili na nas, vendar se bomo tudi mi na njih. Obeta se nam zanimiva tekma, ki se je že veselim. Upam, da bomo zmagali," je po dvoboju v pogovoru z novinarji dejal kapetan.

"O Grkih zdaj težko rečem kaj, saj si še nisem pogledal kakšne od njihovih tekem. Imajo Printezisa, Bourousisa, Calathesa, ki vse skupaj dobro vodi ... Na vseh pozicijah so dobro pokriti. Morda nam govori v prid, da niso navajeni hitre igre, ki jo mi gojimo. Še najbolj pomembno bo izvleči Bourousisa v 'pick and rollu'," se je že nove tekme dotaknil Dragić.

Anthony Randolph Šport Toni odigral za babico iz Ruš
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.