Šport > Slovenija poka od ponosa
8641 ogledov

Toni odigral za babico iz Ruš

Anthony Randolph
Po težki zmagi nad Finsko je slovenska javnost svoje veselje delila na socialnih omrežjih.

Slovenski košarkarji so edina reprezentanca v Helsinkih, ki po dveh odigranih tekmah še ne pozna poraza, četa selektorja Igorja Kokoškova pa je tako naredila že velik korak proti drugemu delu, ki ga bo gostil Istanbul. Slovenci so proti Fincem sicer dokaj zanesljivo dobili prvi polčas z desetimi točkami razlike, a so jih gostitelji nato ujeli, ob koncu pa je o zmagi odločala vsaka žoga.

Slovenija - Finska Infarktno Šport Slovenci s težko priigrano zmago na vrhu skupine

V samem zaključku dvoboja je ob točki prednosti za Slovenijo Anthony Randolph najprej zgrešil dva prosta meta, a se nato izkazal v obrambi, saj je ukradel žogo in na drugi strani igrišča zabil za končnih 81:78. S tem si je med drugim prislužil tudi priznanje s strani stanovskih kolegov. Smiljan Pavić je tako na twitterju zapisal, da je "Randolph zadnjo obrambo odigral, kot da ima babico iz Ruš"

Večina Slovencev je bila zadovoljna z zmago nad Finsko, ta je v prvem krogu premagala tudi Francijo, ki je na zadnjih treh evropskih prvenstvih osvojila srebro, zlato in bron, nekaj pa se je našlo tudi takšnih, ki niso bili navdušeni. "Saj je samo Finska, moralo bi nas biti sram," smo zasledili en zapis, ki še pravi, da to ni hokej.

"Finska nam je povzročila veliko preglavic, saj je zelo atipična ekipa. Presenetila nas je že na začetku, ko je začela brez Markkanena, nato smo iskali rešitev zanj, poskusili z različnimi prijemi, na koncu pa so tudi igralci s klopi odločili tekmo. Goran Dragić je znova pokazal, da je pravi kapetan, vodja v slačilnici in na terenu, ampak vsake tekme ne bo mogel odigrati na tako visoki ravni. Zagotovo bo prišla tekma, ko ne bo tako razpoložen, a prepričan sem, da bo njegov učinek kljub temu zelo velik. Gogi ni samo izraziti strelec, temveč predvsem vsestranski košarkar," je sicer dvoboj s Finci ocenil Kokoškov.

"Vedeli smo, da bo tekma izenačena in negotova. Finska igra pred svojimi gledalci kot v transu, zadeva praktično vse in vsaki ekipi je težko igrati v taki atmosferi. A pokazali smo, da smo prava ekipa. Tudi ko so nas ujeli, smo stopili skupaj, zadržali koncentracijo in tekmo pripeljali do srečnega konca. Zelo smo zadovoljni, saj je to pomembna zmaga," pa je dejal Aleksej Nikolić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice