Šport > Slovenija poka od ponosa
1075 ogledov

Dragić ima načrt za kamikaze in 12.500 gledalcev

goran dragić EPA
Po uvodni zmagi proti Poljski in dnevu odmora bo Finska drugi tekmec Slovenije na evropskem košarkarskem prvenstvu v Helsinkih. Tekma v nabito polni dvorani se bo začela ob 19. uri.

Finska je z zmago v prvem krogu po podaljšku proti Franciji dosegla novo, zanjo še nepoznano, stopnjo košarkarske evforije v državi. Že tako je dvorana, ki sprejme nekaj več kot 12.500 gledalcev, razprodana za tekme domače reprezentance, po sanjskem začetku prvenstva pa je košarka na Finskem postala osrednja tema pogovorov. Vsa poročila na finskih televizijskih postajah se začnejo in končajo s košarko, najbolj iskan košček papirja v Helsinkih pa so vstopnice za dvorano Hartwall, ki so že v predprodaji dosegle astronomske cene, v povprečju blizu 100 evrov.

Slovenija je uvodni krog preskočila brez pretresov - zanesljivo je ugnala Poljsko, nato je imela tako kot vse ekipe v skupini A dan odmora, zdaj pa jo v slabih dvajsetih urah čakata dve preizkušnji. Tekma s Finsko je na sporedu ob 19. uri, naslednja z Grčijo pa v nedeljo ob 15.30. V ponedeljek sledi dan odmora in v torek ter sredo še obračuna z Islandijo in Francijo.

Lauri Markkanen Eurobasket 2017 Šport Dva šoka že na samem začetku Luka Dončić Previdno Šport Slovenci so si ogledali volčje krdelo

"To je za nas zelo pomembna tekma, saj nam bi zmaga na široko odprla pot v nadaljevanje tekmovanja. A ne bo lahko, saj je Finska dokazala, da na krilih domače publike igra zelo dobro. Moramo uživati, saj za športnika ni lepšega občutka, kot igrati pred polnimi tribunami," pravi Jaka Blažič, kapetan Goran Dragić pa ga je dopolnil: "Finska publika je glasna, ko gre dobro njeni reprezentanci, če pa zaostaja, je povsem mirna. To mora biti naš načrt; povesti in ne dopustiti, da publika ponese igralce."

Finsko je s strani strokovnega štaba analiziral Rado Trifunović, pomočnik selektorja, ki pravi: "Finska igra zelo dobro košarko. Ima prepoznavno obrambo, hkrati pa dokaj raznovrstno igro v napadu. Njeni zunanji strelci so kot kamikaze, pred domačo publiko igrajo v transu in velikokrat mečejo trojke tudi v protinapadih. Zato bo ključno naše delo v obrambi. Čim hitreje se bomo morali vračati, preprečiti njihove mete z razdalje, hkrati pa paziti, da se ne razigra njihov prvi zvezdnik, Lauri Markkanen."

Edo Murić Nova tekma Šport "Gre za spoštovanja vredno ekipo"

Slednji je pri dvajsetih letih eden najbolj vsestranskih evropskih košarkarjev. Z 213 centimetri kraljuje pod obročema, hkrati pa ima tudi dober met za tri točke. Njegove kvalitete so opazili tudi v ligi NBA, kot sedmega ga je na naboru izbrala Minnesota, kariero pa bo nadaljeval pri Chicago Bulls. Na tekmi proti Franciji je bil prvi strelec in skakalec ekipe z 22 točkami in sedmimi skoki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice