Šport > Slovenija poka od ponosa
573 ogledov

Srbija doživela poraz

Boban Marjanović EPA
Košarkarji na štirih prizoriščih evropskega prvenstva so danes opravili drugi krog predtekmovanja.

V skupini Slovenije so danes Poljaki visoko zmagali, Islandce so odpravili za 30 točk (91:61), Adam Waczynski je končal pri 15 točkah. Francozi so po nekoliko presenetljivem porazu s Finci v prvem krogu tokrat zmagali, Grčijo so ugnali s 95:87. Grki so se v zadnji četrtini sicer vrnili po velikem zaostanku, toda preobrata niso zmogli, pri zmagovalcih se je izkazal Joffrey Lauvergne z dvojnim dvojčkom (21 točk, 11 skokov). V večerni tekmi je Slovenija z zmago proti Fincem z 81:78 prevzela vodstvo v skupini.

Goran Dragić Zdaj Grki Šport Dragić: Drugi polčas sem komaj hodil

Tudi dve reprezentanci v Tel Avivu imata po drugem krogu še celoten izkupiček. Za drugo zmago je Nemčija premagal Gruzijo s 67:57, Italija pa Ukrajino z 78:66. Pri Nemcih je bil nerešljiva uganka za tekmece Dennis Schröder s 23 točkami, razpoloženi Zaza Pačulia (14 točk, 8 skokov) pa je bil premalo za konkurenčno Gruzijo. Marco Belinelli je tekmecem nasul 26 točk, na drugi strani je bil najbolj učinkovit Artjom Pustovij z 21. V večerni tekmi je upe domačinov na drugo zmago odpihnila Litva, saj je slavila prepričljivo z 88:73. Edgaras Ulanovas z 18 točkami, Mindaugas Kuzminskas s 16 in Jonas Valančiunas z desetimi podajami so bili premočni tekmeci za Izrael.

Anthony Randolph Šport Toni odigral za babico iz Ruš

Črnogorci v skupini C v Cluju niso imeli težjega dela z Madžari (72:48), Nikola Vučević in Bojan Dubljević s po 13 točkami pa sta bila najboljša strelca pri zmagovalcih. Podobna igra mačke z mišjo je bila na tekmi med Španijo in Češko (93:56), Pau Gasol je odigral simultanko s 26 točkami in osmimi skoki, dobro pa mu je pomagal še Ricky Rubio s 17 točkami. Hrvaška je tudi potrdila status favorita proti Romuniji (74:58), najbolj razpoložen je bil Bojan Bogdanović z 21 točkami.

Osrednji obračun v Istanbulu je bil med Srbijo in Rusijo, slednja je zmagala s 75:72. Srbija je zaostanek desetih točk v zadnji četrtini še zmanjšala na tri, bližje pa ni mogla. Pri zmagovalcih je odločilne točke prispeval Aleksej Šved, tekmo je končal pri 22 točkah, pri poraženi Srbiji pa je bil najboljši strelec Boban Marjanović z 19 točkami. Domačini so dosegli prvo zmago, v večerni tekmi so premagali Veliko Britanijo s 84:70, blestel je Melih Mahmatouglu s 24 točkami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.