Šport > Slovenija poka od ponosa
366 ogledov

"Pokazati, koliko nas je v hlačah"

Jaka Blažič EuroBasket 2017
Slovenske košarkarje manj kot dvajset ur po zmagi proti Finski čaka že nova preizkušnja na evropskem prvenstvu v Helsinkih. Ob 15.30 se bodo pomerili z izbrano vrsto Grčije, ki ima po dveh krogih polovičen izkupiček.

Medtem ko je Slovenija po zmagah nad Poljsko in Finsko edina neporažena reprezentanca v skupini A, so Grki pričakovano dobili uvodno preizkušnjo proti Islandiji, v drugem nastopu pa so morali priznati premoč Franciji. Ta je vodila večji del tekme, največ tudi s 24 točkami razlike, v zaključku pa je rešila zmago s 95:87.

Anthony Randolph Šport Toni odigral za babico iz Ruš

Slovenija je v prvem krogu premagala Poljsko z 90:81, sinoči pa v izdihljajih tekme strla odpor gostiteljev in njihovih 12.000 gledalcev v dvorani Hartwall (91:88). Novo odlično predstavo je prikazal kapetan Goran Dragić, ki je 30 točkam proti Poljski dodal 29 in je tako po dveh krogih prvi strelec evropskega prvenstva.

Po naporni preizkušnji s Finsko so se igralci strinjali, da bo danes njihova največja težava utrujenost. Fizioterapevtski in maserski del reprezentance je delal dolgo v noč, da je fantom sprostil utrujene ude, košarkarji pa so vsak po svoje povedali, kako se bodo lotili Grčije. Jaka Blažič je enostavno dejal: "Treba bo pojesti dober zajtrk in nato na igrišču pokazati, koliko nas je v hlačah."

Goran Dragić Zdaj Grki Šport Dragić: Drugi polčas sem komaj hodil

V ekipi Grčije, pri kateri večina igralcev nastopa za Olympiacos ali Panathinikos, imajo pa tudi člana evropskega prvaka Fenerbahčeja ter lige NBA, glavno nevarnost predstavljajo Georgios Printezis, ki je prvi strelec moštva, Kostas Papanikolao, ki kraljuje pod obročema, Kostas Sloukas, ki je po dveh tekmah najboljši podajalec Grčije, ter skočni in atraktivni Thanasis Antetokounmpo, starejši brat zvezdnika iz Milwaukee Bucks Giannisa Antetokounmpa, ki pa je na slovensko srečo odpovedal sodelovanje v reprezentanci.

"Grčija je prvi dve tekmi odigrala praktično z vsemi igralci, kar pomeni, da ima homogeno ekipo, v kateri trener išče razpoložene, hkrati pa s pogostimi menjavami tekmecu vsiljuje peklenski ritem. Čaka nas zelo zahtevno delo, ob tem, da praktično nimamo časa za regeneracijo po tekmi s Finsko," pravi Jaka Lakovič, ki je v slovenskem štabu opravil analizo grške reprezentance.

Čas za počitek bodo imeli slovenski košarkarji v ponedeljek, ko je v skupini A prost dan, nato jih v torek čaka na papirju najmanj zahteven tekmec, Islandija, za konec predtekmovanja v sredo pa še Francija.

Boban Marjanović Eurobasket 2017 Šport Srbija doživela poraz
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.