Peta etapa skorajda kopija četrte, favorit znova Groves

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Trasa bi lahko znova postregla s sprinterskim zaključkom.
Oglej si celoten članek

Na kolesarski dirki po Španiji bo na sporedu peta etapa od Morelle do Burriane (186,2 km). Gre za skorajda kopijo torkove etape, ki jo je v zaključku dobil Avstralec Kaden Groves (Alpecin-Deceuninck), tudi danes prvi favorit. Na dirki nastopajo štirje Slovenci, po nesrečnem torkovem zaključku bo na boljši razplet upal predvsem Matevž Govekar.

Trasa bi lahko znova postregla s sprinterskim zaključkom. Najhitrejši kolesarji v zaključku se bodo 54 km pred ciljem podali prek edinega kategoriziranega vzpona na Ibolo (11,4 km/3,9 %). Ta ne bi smel prinesti večjih razlik v glavnini. Svojo priložnost bodo v etapi iskali tudi ubežniki.

Stavil bi na ... Velikan kolesarstva: "Če bi moral izbirati med Primožem in Jonasom, bi ..."

Med slovenskimi kolesarji bo na ugodnejši razplet kot v torek upal Govekar. Triindvajsetletni član Bahrain Victoriousa je bil kot številni drugi vpleten v padec slabih pet kilometrov pred koncem in posledično ostal brez boja za vidno uvrstitev.

Med ostalimi Slovenci se bo skušal Primož Roglič (Jumbo-Visma) znova izogniti padcem in ostalim težavam ter ohraniti položaj v skupnem seštevku, medtem ko bosta Jan Tratnik (Jumbo-Visma) in Domen Novak (UAE Team Emirates) po vsej verjetnosti opravljala vlogi pomočnikov v svojih ekipah.

Vuelta Po padcu sprint, Roglič brez pretresov

V skupni razvrstitvi ima lanski zmagovalec, Belgijec Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) pet sekund naskoka pred Špancem Enricom Masom (Movistar), mladi Francoz Lenny Martinez (Groupama-FDJ) pa na tretjem mestu zaostaja 11 sekund. Roglič je osmi, še naprej pa zaostaja 37 sekund. Tratnik je skupno 40., Novak 166., Govekar pa 168.

Naslednja etapa z gorskim ciljem bo na sporedu v četrtek do observatorija Javalambre.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.