Peterka kmalu na zavodu za zaposlovanje?

Foto: Mediaspeed.net Primož Peterka
Ali bo eden najboljših slovenskih športnikov vseh časov ostal brez službe?
Oglej si celoten članek

Dvakratni zmagovalec svetovnega pokala Primož Peterka je bila zadnjih sedem let pomočnik trenerja ženske skakalne reprezentance, vendar bo, kot kaže, moral iskati novo službo, poroča Ekipa24.

Predsednik zbora in odbora za skoke in nordijsko kombinacijo Ljubo Jasnič je po koncu olimpijske sezone 2017/2018 poskrbel za dve odmevni rošadi. Gorana Janusa je na čalu moške A reprezentance nasledil Gorazd Bertoncelj, dekleta pa bo namesto Staneta Baloha v prihodnji sezoni vodil Zoran Zupančič.

SZS Ljubo Jasnič po Janusu odstavil še "šokiranega" Baloha

Baloh je takrat priznal, da ga je odločitev vodstva Smučarske zveze Slovenije (SZS) šokirala, zdaj pa kaže, da bo podoben šok doživel tudi Peterka.

Nekdanjega vrhunskega skakalca in dolgoletnega pomočnika ženske A reprezentance ni na seznamu nobene reprezentančne selekcije, čeprav naj bi imel neuradno zagotovilo, da njegov položaj ni ogrožen.

Foto: Nebojša Tejić/STA Peterka Brnik letališče Jožeta Pučnika reprezentanca odhod

"Na to še danes nimam pravega komentarja ali mišljenja. Po pravici povedano sem bil ob tej novici povsem iz sebe in sem še vedno," je menjavo Baloha za Ekipo24 komentiral Peterka in dodal, da bo morda že v bližnji prihodnost moral iskati novo zaposlitev. "Če ne bo druge možnosti, bo naslednji korak tak kot pri vseh slovenskih državljanih, ki so izgubili službo. Kaj ti potem preostane drugega kot zavod za zaposlovanje?"

Peterka je v svetovnem pokalu tekmoval od leta 1996 do 2009. Osvojil je dva velika kristalna globusa (1997, 1998), novoletno turnejo (1997), mali globus za najboljšega letalca sezone (1997) in 15 zmag na tekmah za svetovni pokal. Leta 2002 je bil z ekipo bronast na olimpijskih igrah v Salt Lake Cityju, leta 2005 pa je osvojil moštveni bron na svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 15:16 4. December 2018.

    Veliko bolj izobraženih kot je Peterka dela v " fabriki" na traku. Ne bo mu padla krona z glave, če …

  • 14:55 10. Maj 2018.

    Na zahodu se je potrebno nenehno dokazovat, ne pa ajat na lovorikah celo življenje.

  • 14:09 10. Maj 2018.

    Matti Nykänen je naredil malo več kot Primož Peterka, in da je preživel se je moral ukvarjati še s čim …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.