Šport > Zimski športi
7058 ogledov

Ljubo Jasnič po Janusu odstavil še "šokiranega" Baloha

Stane Baloh Stane Baloh.
Iz Smučarske zveze Slovenije so sporočili, kakšna bo sestava reprezentančnih strokovnih štabov v smučarskih skokih in nordijski kombinaciji.

Ljubitelji smučarskih skokov se gotovo še dobro spomnite medijskega cirkusa, ki ga je po koncu svetovnega pokala v Planici sprožil predsednik zbora in odbora za skoke in nordijsko kombinacijo Ljubo Jasnič, potem ko je brez sestanka z Goranom Janusom slednjemu prek medijev dal vedeti, da ne bo več glavni trener A reprezentance.

Zmešnjava se je nadaljevala v dneh po Planici, ko je Jasnič najprej napovedal predstavitev novega trenerja na novinarski konferenci, nato pa na lastno pest predčasno razkril, da bo Janusa nasledil Gorazd Bertoncelj.

Planica 2018 Odziv Šport Janus: Pričakoval sem to, tihi dogovor je bil ...

V sredo je Ljubo Jasnič sporočil, da bo zboru panoge, ki bo maja, predlagal novega trenerja ženske A reprezentance, ki jo je doslej vodil Stane Baloh. Slednji je za odločitev izvedel tik pred sredinim sestankom zbora za skoka. Novica ga je šokirala.

"Šokiralo me je. Dolgo sem čakal, kaj se bo zgodilo. Včeraj sem šel na sestanek in so mi rekli, da bom zdaj delal v šoli ter da so se tako odločili," je za siol.net povedal Baloh in dodal: "Njegova (Jasničeva, op. a.) pravica je, da se tako odloči. Moram sprejeti. Več ne bi komentiral."

Baloh je žensko A reprezentanco vodil zadnja štiri leta, nasledil pa ga bo Zoran Zupančič.

Planica 2018 FIS Šport Veliki finale spet v Planici, Vikersund še brez homologacije
Komentarjev 3
  • janez60 07:48 22.april 2018.

    Jasnič ima lepo kariero. Od mladinskega partijskega kadra do strokovnjaka za nordijske discipline. Sposoben kot vsi, ki so od tovarišev napredovali do gospodov.

  • Zdravko Lajh 13:09 21.april 2018.

    Jasniča pa bi lahko zamenjal Zemljarič ali pa Zidar...

  • stane32 23:34 19.april 2018.

    Bravo Jasnič. Ti si pa kot en..., ne bom rekel kaj, da me ne bodo zaprli. Upam, da veš kaj delaš. Če veš in ti bo tudi uspelo, kapo dol!