Šport > Zimski športi
24044 ogledov

Janus ne bo športni direktor

gorazd bertoncelj Print Screen Bertonclja mora kot novega trenerja uradno potrditi še Odbor za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo.
Naslednik Gorana Janusa je predstavil svojo vizijo za prihodnost slovenskih smučarskih skokov.

Smučarska zveza Slovenije (SZS) je na tiskovni konferenci predstavila bodočega trenerja slovenske reprezentance v smučarskih skokih Gorazda Bertonclja. Ta je po koncu sezone, v kateri slovenski skakalci kljub ekipnemu srebru na svetovnem prvenstvu v poletih niso zadostili vsem pričakovanjem, nasledil dolgoletnega trenerja Gorana Janusa.

Planica 2018 Menjava Šport Jasnič: Bertoncelj bo stopil v velike čevlje

Tiskovni predstavnik SZS Tomi Trbovc je v nagovoru Bertonclja predstavil zgolj kot kandidata za mesto trenerja, saj kadrovske podrobnosti za zdaj še niso uradno potrjene. 

"Odbor za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo bo spremembe sprejel na prihodnji seji. Datuma zaenkrat še nimamo. Nato sledi predstavitev vseh članov reprezentanc in trenerjev na zboru, ki je predviden konec aprila ali v začetku maja. Do takrat bodo potekali pogovori in imena ne bodo znana, kot tudi ne bodo znana imena reprezentantov," je novinarjem pojasnil Trbovc in poudaril, da se bo Bertoncelj v prihodnjih tednih zavil v medijski molk.

"Gorazd do nadaljnjega ne bo gostoval v nobenih oddajah, to pa predvsem zato, ker ekipe še niso postavljene. V teh dneh potekajo težki in dolgi pogovori na vseh področjih. Gorazd do potrditve na zboru ne bo na voljo za izjave," je dodal predstavnik SZS.

jernej damjan Janusovo slovo Šport Damjan ni šel po sledeh Prevca, Kranjca in Tepeša

Po uvodnem nagovoru je besedo predal strokovnjaku, ki bo na področju slovenskih smučarskih skokov poskušal zapolniti veliko vrzel po odhodu njegovega predhodnika.

"Stopamo v velike čevlje. Naloga ne bo lahka, a slovenski smučarski skoki imajo potencial, sposobnost in znanje, da nadaljujemo tradicijo odličnih rezultatov. Naš cilj je, da smo v svetovnem vrhu, da smo kot ekipa spoštovani v svetu in da smo na vsaki tekmi v glavnih vlogah za najvišja mesta. Verjamem, da nam bo uspelo."

Gorazd Bertoncelj

"Odpiramo novo poglavje v slovenskih smučarskih skokih. Za nami je izjemno uspešno obdobje, v katerem so bili naši skakalci v samem vrhu smučarskih skokov. Zapuščina Gorana Janusa je bogata. Gorana zelo cenim. S tekmovalci in strokovno ekipo so dosegli takšne rezultate kot pred njimi še nihče. Postavili so visoka merila uspešnosti v športu," je povedal Bertoncelj, ki v prihodnost zre z veliko mero optimizma.

Planica 2018 Odziv Šport Janus: Pričakoval sem to, tihi dogovor je bil ...

"Pričakovanja so visoka, zato sem sprejel izziv za delo glavnega trenerja. Vodstvu smučarskih skokov se zahvaljujem za izkazano zaupanje. Stopamo v velike čevlje. Naloga ne bo lahka, a slovenski smučarski skoki imajo potencial, sposobnost in znanje, da nadaljujemo tradicijo odličnih rezultatov. Naš cilj je, da smo v svetovnem vrhu, da smo kot ekipa spoštovani v svetu in da smo na vsaki tekmi v glavnih vlogah za najvišja mesta. Verjamem, da nam bo uspelo. Sezono začenjamo z novo energijo in svežino. V A reprezentanci bodo najboljši tekmovalci z visokim potencialom in najvišjimi cilji," je povedal novopečeni prvi mož slovenskih smučarskih skokov.

domen prevc Povedal mnenje Šport Tako novega trenerja vidi Domen Prevc

"Želimo si zdravja skakalacev in da bo vse plod dela, znanja in motiviranosti. Poudarek bo na razvoju medosebnih odnosov, medsebojnem spoštovanju, zaupanju in iskrenosti. Pri pripravi in razvoju tekmovalca bomo upoštevali načelo individualnosti. Od sebe, sodelavcev in tekmovalcev zahtevam maksimum. Zahtevam delavnost, inovativnost, odločnost, vztrajnost in zaupanje. Med sezono so trenerjeve odločitve njegova avtonomnost in hkrati odgovornost," je poudaril Bertoncelj.

peter prevc domen prevc planica Razkritje Šport S tem je Janus dokončno izgubil Prevčevo zaupanje

Nekaj besed je namenil tudi Janusu: "On zaupa meni, jaz zaupam njemu. Predlagal me je za glavnega trenerja. On bo vez med SZS, vodstvom in reprezentanco. Sodeloval bo v raznih akcijah, tako da nam bo v pomoč in nam ščitil hrbet." 

Planica 2018 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Pravila so se spremenila

Vloga Gorana Janusa za zdaj ostaja predmet špekulacij. Šušljalo se je, da bo nekdanji trener prevzel vlogo športnega direktorja, vendar SZS te funkcije nima več. "Včasih so športni direktorji bili, zdaj jih ni več. Uraden naziv in funkcija Gorana Janusa bosta znana po potrditvi odbora, zagotovo pa to ne bo športni direktor, saj se moramo držati pravil, ki so se spremenila," je pojasnil Trbovc. Janus bi lahko postal vodja panoge, vendar je za zdaj o tem še prezgodaj govoriti.

Robert Kranjec Šport To Kranjec pričakuje od novega vodstva

Prenos tiskovne konference:

Komentarjev 2
  • astibo8020 21:37 05.april 2018.

    "Vstopamo v velike čevlje..." je rekel. Če pa od 6 - ih držav kolikor se jih sploh zanima za skoke, ne moremo biti med 4-imi, potem je škoda vsakega EUR-a.

  • Avatar Leon
    Leon 15:51 05.april 2018.

    Kakšno funkcijo pa ima Janez Kocijančič ? Mali Dolanc ?