Šport > Zimski športi
11993 ogledov

Peterka kmalu na zavodu za zaposlovanje?

Primož Peterka Mediaspeed.net
Ali bo eden najboljših slovenskih športnikov vseh časov ostal brez službe?

Dvakratni zmagovalec svetovnega pokala Primož Peterka je bila zadnjih sedem let pomočnik trenerja ženske skakalne reprezentance, vendar bo, kot kaže, moral iskati novo službo, poroča Ekipa24.

Predsednik zbora in odbora za skoke in nordijsko kombinacijo Ljubo Jasnič je po koncu olimpijske sezone 2017/2018 poskrbel za dve odmevni rošadi. Gorana Janusa je na čalu moške A reprezentance nasledil Gorazd Bertoncelj, dekleta pa bo namesto Staneta Baloha v prihodnji sezoni vodil Zoran Zupančič.

Stane Baloh SZS Šport Ljubo Jasnič po Janusu odstavil še "šokiranega" Baloha

Baloh je takrat priznal, da ga je odločitev vodstva Smučarske zveze Slovenije (SZS) šokirala, zdaj pa kaže, da bo podoben šok doživel tudi Peterka.

Nekdanjega vrhunskega skakalca in dolgoletnega pomočnika ženske A reprezentance ni na seznamu nobene reprezentančne selekcije, čeprav naj bi imel neuradno zagotovilo, da njegov položaj ni ogrožen.

Peterka Brnik letališče Jožeta Pučnika reprezentanca odhod | Avtor: Nebojša Tejić/STA Nebojša Tejić/STA

"Na to še danes nimam pravega komentarja ali mišljenja. Po pravici povedano sem bil ob tej novici povsem iz sebe in sem še vedno," je menjavo Baloha za Ekipo24 komentiral Peterka in dodal, da bo morda že v bližnji prihodnost moral iskati novo zaposlitev. "Če ne bo druge možnosti, bo naslednji korak tak kot pri vseh slovenskih državljanih, ki so izgubili službo. Kaj ti potem preostane drugega kot zavod za zaposlovanje?"

Peterka je v svetovnem pokalu tekmoval od leta 1996 do 2009. Osvojil je dva velika kristalna globusa (1997, 1998), novoletno turnejo (1997), mali globus za najboljšega letalca sezone (1997) in 15 zmag na tekmah za svetovni pokal. Leta 2002 je bil z ekipo bronast na olimpijskih igrah v Salt Lake Cityju, leta 2005 pa je osvojil moštveni bron na svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu.

Komentarjev 7
 • leonardo 15:16 04.december 2018.

  Veliko bolj izobraženih kot je Peterka dela v " fabriki" na traku. Ne bo mu padla krona z glave, če bo malo začel delati, da bo preživel družino!

 • Rado Stajnko 14:55 10.maj 2018.

  Na zahodu se je potrebno nenehno dokazovat, ne pa ajat na lovorikah celo življenje.

 • Avatar Mark035
  Mark035 14:09 10.maj 2018.

  Matti Nykänen je naredil malo več kot Primož Peterka, in da je preživel se je moral ukvarjati še s čim drugim, kot samo s smučarskimi skoki. Sploh pa se mi Peterka ne zdi materijal za trenerja saj deluje, kot da ...prikaži več bi bil pod vplivom nekih substanc, kar ni ravno dober zgled za mlade športnike/ce.