Šport
301 ogledov

Toliko zahteva za nastop v Mariboru

Tina Maze Anže Petkovšek
Najboljša slovenska smučarka vseh časov Tina Maze za nastop v dresu državne reprezentance na poslednji tekmi kariere v Mariboru zahteva 90.000 evrov.

Tina Maze se bo od kariere profesionalne alpske smučarke poslovila na domači tekmi za Zlato lisico, ki bo na sporedu 7. januarja v Mariboru.

Črnjanka bo pred svojimi navijači sklenila nadvse uspešno špornto pot, ki so jo v določeni meri zaznamovala tudi nesoglasja s krovno smučarsko organizacijo v državi. In prav na relaciji Tina Maze - Smučarska zveza Slovenije (SZS) naj bi se zdaj spet zataknilo.

Nekdanja dobitnica velikega kristalnega globusa (2013) naj bi za nastop v reprezentančnih barvah zahtevala plačilo sponzorskih sredstev v višini 90.000 evrov, v nasprotnem primeru pa namerava smučati v svojih oblačilih, na katerih bodo njeni osebni pokrovitelji.

S Smučarske zveze Slovenije so danes posredovali izjavo za javnost, v kateri so javnost obvestili o podrobnostih in pogojih za nastop Mazejeve na veleslalomu v Mariboru.

Izjava za javnost (Smučarska zveza Slovenije):

"Izvršilni odbor Smučarske zveze Slovenije se je na dopisni seji seznanil s sklepi, ki so bili soglasno sprejeti v panogi za alpsko smučanje v zvezi z nastopom naše najboljše smučarke vseh časov Tine Maze na veleslalomu za Zlato Lisico. Sprejet je bil sklep, da IO SZS soglaša z usmeritvijo panoge, vezane na nastop športnikov in športnic za slovensko reprezentanco v alpskem smučanju. SZS je prejela poziv Tine Maze, v katerem obvešča vodstvo panoge za alpsko smučanje, da bo nastopila na tekmi FIS svetovnega pokala v veleslalomu za Zlato Lisico, ki bo 7. 1. 2017 v Mariboru. V reprezentančnem dresu bo nastopila, če bo vsak izmed zlatih sponzorjev prispeval določena finančna sredstva in bi na tak način pridobila 90.000 evrov. V nasprotnem primeru namerava nastopiti v svojih oblačilih in dresu na katerem so njeni sponzorji.'' 

tina maze | Avtor: EPA EPA
''Odbor panoge se je s pozivom seznanil na svoji seji 12. decembra 2016 in soglasno sprejel naslednje sklepe: za namen sklenitve dogovora, da bo tekmovalka lahko nastopila za reprezentanco morajo biti izpolnjeni naslednji pogoji, ki veljajo za vse tekmovalke in tekmovalce, člane reprezentance, in sicer urejeno članstvo v matičnem klubu/društvu (Modra kartica sezona 2016/2017) ter status aktivne tekmovalke (FIS koda) - podpisana pogodba s SZS, v kateri so opredeljene medsebojne obveznosti in dolžnosti, kjer je tudi jasno opredeljeno, da tekmovalec lahko nastopa samo v dresu reprezentance z reprezentančnimi sponzorji."

"Panoga za alpsko smučanje v tej sezoni pospešeno dela v smeri finančne sanacije in uspešno pridobiva nove sponzorje. Tako članom reprezentance, ki dosegajo kriterije, ni več potrebno plačevati samoprispevka. Izjemni rezultati tekmovalk in tekmovalcev v alpskem smučanju so dokaz, da gresta energija in delo v pravo smer. Uporaba drugih sponzorjev na tekmovalnem dresu bi pomenila neposredno kršitev obveznosti do sponzorjev in bi lahko resno ogrozila sodelovanje in posledično delovanje panoge. V kolikor bi ustregli tovrstnim zahtevam, bi ogrozili finančno stabilnost panoge, predvsem pa prihajajočim generacijam poslali napačno sporočilo. Ko bo tekmovalka izpolnila navedene pogoje, bo prijavljena na to tekmovanje s strani SZS. V nasprotnem primeru je SZS na tekmovanje ne bo prijavila," so zapisali pri SZS.

Komentarjev 39
  • Zmago 22:24 14.december 2016.

    Oh, ho, ho glej ga zlomka. Po TV sem ravnokar spet videl ......................pametnega Vogrinca. Kaj če bi tega fosila raje dol v grabo spustili.

  • Zmago 22:04 14.december 2016.

    A sploh bo sneg ??? Tak kot ste tu gor eni PAMETNI in ŽLEHT vam ga bog ne bo dal.

  • Zmago 21:55 14.december 2016.

    Tudi ti si majhna osebnost pa zato velika.................................R'T !