Planica: že prvi dan do 247 metrov

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Že uvodni dan v Planici zelo daleč!
Oglej si celoten članek

Smučarski skakalci so preizkusili letalnico v Planici, ki bo te dni do konca tedna prizorišče zadnjih preizkušenj svetovnega pokala. Kot prvi je uspešno poletel Bor Pavlovčič, pristal je pri 207 metrih, najdlje pa je odneslo Ernesta Prišliča, kar 247 metrov, a je pri tem padel. Najdaljši polet brez padca pa je uspel Ožbetu Zupanu z 225 metri

Skupno je na preizkusu letalnice nastopilo 21 skakalcev, enajst jih je doskočilo pri več kot 200 metrih. Po poletu Taja Ekarta, ki je padel, a jo po prvih informacijah odnesel brez večjih poškodb, so preizkus prekinili in zaradi neugodnih vremenskih razmer tudi odpovedali.

Tekmovalci bodo v četrtek ob 10.30 izpeljali kvalifikacije za petkovo posamično tekmo. Mesto na tekmi, ki se bo v petek začela ob 15. uri, bo lovilo 12 slovenskih skakalcev.

Planica Nov šok v slovenskem taboru: dobitnik malega globusa izpušča prvo tekmo

Slovenske barve bodo tako v kvalifikacijah zastopali Timi Zajc, Anže Lanišek, Lovro Kos, Patrik Vitez, Domen Prevc, Žak Mogel, Rok Masle in iz nacionalnega paketa še Tilen Bartol, Maksim Bartolj, Matija Vidic, Jernej Presečnik in Rok Oblak,

Po petkovi tekmi bo v soboto še ekipna preizkušnja, ta bo ob 10. uri, v nedeljo pa bo sledila še sklepna tekma 44. sezone najboljših 30 v svetovnem pokalu. Ta bo prav tako ob 10. uri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.