Šport > Zimski športi
44034 ogledov

Nov šok v slovenskem taboru: dobitnik malega globusa izpušča prvo tekmo

žiga jelar Instagram
Nov šok v slovenskem skakalnem taboru, ki ima v zaključku letošnje sezone precej težav s poškodbami in boleznijo. Žige Jelarja ne bo na petkovi tekmi niti na ekipni v soboto, tudi za nedeljo nastop še visi na nitki.

Žiga Jelar, ki je v minuli sezoni prejel mali kristalni globus za najboljšega letalca na svetu, bo izpustil prvo tekmo v Planici, saj zaradi zdravstvenih težav ne bo nastopil na četrtkovem treningu in v kvalifikacijah na sklepni postaji smučarjev skakalcev na letalnici v Planici, so sporočili s Smučarske zveze Slovenije. Dodajmo, da se je Jelar na turneji po Skandinaviji v Lahtiju okužil z bakterijo, ki mu je očitno pustila prevelike posledice.

Žiga Jelar Tako hudo je bilo Šport Jelar razkril pravo dramo, po kateri je predčasno zapustil reprezentanco

Po dodatnih preiskavah in posvetom z zdravstvenim osebjem je vodstvo reprezentance namreč sprejelo odločitev, da Jelarju podaljšajo počitek. Odločitev o tem, ali bo nastopil na finalni tekmi sezone v nedeljo, bo sprejelo v soboto.

Namesto Žige Jelarja bo v slovenski ekipi na treningu in v kvalifikacijah priložnost dobil Patrik Vitez. Štiriindvajsetletni član SSK Velenje je med elito nastopil na tekmah poletne velike nagrade, kjer je bil najboljši v Wisli lani, ko je zasedel 19. mesto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.