Šport > Zimski športi
56217 ogledov

Jelar razkril pravo dramo, po kateri je predčasno zapustil reprezentanco

Žiga Jelar Saša Despot
Žiga Jelar je preko socialnih omrežij razkril pravi razlog za njegov predčasni odhod iz Lahtija.

Slovenska reprezentanca je v soboto na ekipni tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih v finskem Lahtiju osvojila odlično drugo mesto ter zaostala le za Avstrijci.

Slovenska ekipa je nastopila v postavi Lovro Kos, Domen Prevc, Timi Zajc in Anže Lanišek, kar je mnoge precej presentilo, saj v reprezentanci ni bilo Žige Jelarja, ki je v zadnjem času postal nezamenljiv član slovenske postave. Prav tako je Jelar izpustil tudi nedeljsko posamično tekmo.

A kot je kasneje sam razkril preko socialnih omrežij, je naš skakalec na finskem preživljal pravo dramo, saj je zaradi najverjetnejše bakterijske okužbe pristal celo v bolnišnici, na koncu pa so v slovenskem taboru sprejeli odločitev, da naš skakalec predčasno odpotuje domov na okrevanje.

"Žal so bolečine premočne in fizična sposobnost prenizka za nastope na predzadnjem prizorišču. Po dopoldanskem obisku bolnišnice v Lahtiju, smo se zaradi suma na bakterijsko okužbo odločili za povratek v domovino in okrevanje. Fantom želim veliko sreče in lepih uvrstitev," je še v soboto sporočil slovenski skakalec.

Že konec tega tedna so namreč v četrtek na sporedu kvalifikacije za petkovo posamično tekmo na zaključku svetovnega pokala v naši Planici. Žiga, ki je v minuli sezoni celo prejel mali kristalni globus za najboljšega letalca na svetu, bo, če bo le zdrav, zagotovo veljal za še eno zelo močno orožje iz slovenskega tabora.

Na Jelarjevo objavo so se nemudoma odzvali številni najboljši skakalci sveta, kot so Halvor Egner Granerud, Constantin Schmid in Philipp Raimund, ki so mu žaželeli čim hitrejše okrevanje ter kot je zapisal Raimund: "Da se vrne še močnejši in razširi svoja krila v Planici."

Žiga Jelar Druga kariera Šport Žiga Jelar po sezoni napoveduje koncert Urša Bogataj Mamica bo! Šport Slovenska skakalka presenetila: "V veselem pričakovanju ..."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice