Šport > Zimski športi
861 ogledov

Planica: že prvi dan do 247 metrov

Planica zaletišče Profimedia
Že uvodni dan v Planici zelo daleč!

Smučarski skakalci so preizkusili letalnico v Planici, ki bo te dni do konca tedna prizorišče zadnjih preizkušenj svetovnega pokala. Kot prvi je uspešno poletel Bor Pavlovčič, pristal je pri 207 metrih, najdlje pa je odneslo Ernesta Prišliča, kar 247 metrov, a je pri tem padel. Najdaljši polet brez padca pa je uspel Ožbetu Zupanu z 225 metri

Skupno je na preizkusu letalnice nastopilo 21 skakalcev, enajst jih je doskočilo pri več kot 200 metrih. Po poletu Taja Ekarta, ki je padel, a jo po prvih informacijah odnesel brez večjih poškodb, so preizkus prekinili in zaradi neugodnih vremenskih razmer tudi odpovedali.

Tekmovalci bodo v četrtek ob 10.30 izpeljali kvalifikacije za petkovo posamično tekmo. Mesto na tekmi, ki se bo v petek začela ob 15. uri, bo lovilo 12 slovenskih skakalcev.

Timi Zajc in Žiga Jelar Planica Šport Nov šok v slovenskem taboru: dobitnik malega globusa izpušča prvo tekmo

Slovenske barve bodo tako v kvalifikacijah zastopali Timi Zajc, Anže Lanišek, Lovro Kos, Patrik Vitez, Domen Prevc, Žak Mogel, Rok Masle in iz nacionalnega paketa še Tilen Bartol, Maksim Bartolj, Matija Vidic, Jernej Presečnik in Rok Oblak,

Po petkovi tekmi bo v soboto še ekipna preizkušnja, ta bo ob 10. uri, v nedeljo pa bo sledila še sklepna tekma 44. sezone najboljših 30 v svetovnem pokalu. Ta bo prav tako ob 10. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.