Po bolezni umrl legendarni vratar zlate generacije

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Veljal je za enega najboljših, osvojil je kopico lovorik.
Oglej si celoten članek

Nekdanji angleški nogometni vratar Ray Clemence je danes umrl za posledicami raka na prostati, je danes sporočila njegova družina.

Clemence je umrl star 72 let in je bil legenda Liverpoola, za katerega je igral med leti 1967 in 1981. Bil je še član Scunthorpe Uniteda in Tottenhama.

Skupaj je v karieri zbral 758 nastopov, 61-krat pa je oblekel dres izbrane vrste Anglije, ki jo je zastopal med leti 1972 in 1983.

Foto: Twitter Ray Clemence

Težave za Rdeče Nov šok za Liverpool: okužen prvi zvezdnik kluba

Vratar iz Skegnessa, ki je za rakom prostate je zbolel leta 2005, velja za enega najboljših čuvajev mreže svoje generacije. Z Liverpoolom pa je osvojil pet naslovov državnega prvaka ter tri naslove evropskega klubskega prvaka. Za rdeče je zbral 470 nastopov. Kasneje je s Tottenhamom osvojil še pokal FA in nekdanji pokal Uefa.

Bivši rekorder Umrl je 17-kratni slovenski državni prvak

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.