Po dveh urah vrata zmajev za železarje ostala zaklenjena

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Hokejisti SŽ Olimpije so se na račun večnih rivalov uvrstili v finale državnega prvenstva.
Oglej si celoten članek

SŽ Olimpija je na povratni tekmi polfinala v Tivoliju ugnala Sij Acroni Jesenice (5:0) in napredovala s skupnim izidom 8:0. Drugega finalista bo dal obračun med ljubljansko Slavijo in kranjskim Triglavom.

Današnji zadnji derbi v sezoni je bil nekakšen drugi del finala pred finalom. Po nastopih v rednem delu in razvrstitvi ekip v DP je bilo jasno, da v tej sezoni ne bo tradicionalnega obračuna obeh najmočnejših slovenskih hokejskih zasedb v velikem finalu, saj sta se stara rivala znašla v paru že v polfinalu. Ker polfinale poteka po sistemu boljši iz dveh tekem, so si hokejisti SŽ Olimpije že na prvi tekmi z zmago s tremi goli priigrali lepo zalogo. Danes pa so hitro pokazali, da ne bodo le branili te prednosti, ampak iskali novo zmago v prestižnih obračunih.

Video Boleč začetek: njeni kriki odmevali po dvorani!

V prvi tretjini so sicer potrebovali nekaj časa, da so premoč na ledu tudi spremenili v prednost pri zadetkih. V jeseniških vratih se je z dobrimi obrambami izkazal Oscar Fröberg, medtem ko domači vratar Paavo Hölsä v prvem delu praktično ni imel dela.

Prvi gol je dosegel Gregor Koblar, ko je bil s hrbtom obrnjen proti vratom in je na slepo udaril po ploščku, nekaj minut zatem pa so imeli domači po jeseniški kazni in napaki s šestimi igralci na ledu poldrugo minuto na ledu kar dva moža več, kar je izkoristil Guillame Leclerc.

V nadaljevanju so do sape prišli tudi železarji in nekajkrat zapretili, a vendarle bili daleč od zadetka, še najbolj nevarna sta bila poskusa Erica Panceta in Gašperja Glaviča. Olimpija pa je stopnjevala ritem in bila nevarna praktično ob vsaki akciji, a je goste reševal razpoloženi vratar. A tudi on ni mogel preprečiti vodstva domačih s 3:0, ko je odbitek iz bližine za njegov hrbet pospravil Jaka Šturm.

Ob skupni prednosti šestih golov je bila tako zadnja tretjina le še formalnost. A domači niso popuščali, že v 42. minuti se je pred vrati sam znašel Jaka Sodja in povišal vodstvo. Jeseničani so tako ob izgubljenem polfinalu iskali vsaj priložnost za častni zadetek, a so bile njihove nevarne akcije redke, Ljubljančani pa dovolj zbrani v obrambi, da je Hölsä ohranil mrežo nedotaknjeno. Za piko na i pri domačih pa je poskrbel Sodja v zadnji minuti.

Vodstvo hokejske lige ICEHL je danes sporočilo, da je sredina zaostala tekma 34. kola med SŽ Olimpijo in Bolzanom v Ljubljani odpovedana zaradi zdravstvenih razlogov. Novega datuma za izvedbo tekme še niso določili.

DP v hokeju na ledu, polfinale (povratna tekma):

SŽ OLIMPIJA - Sij Acroni Jesenice 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)  /3:0/
Koblar 14., Leclerc 17., Šturm 37., Sodja 42., 60.

/X:Y/ - izid prve tekme
ABC - napredovali v finale

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.