Po infarktni končnici Real do treh točk

Foto: EPA Elche Real Madrid Foto: EPA Pepe Ronaldo di Maria Elche Real Madrid Foto: EPA Ronaldo Sanchez Elche Real Madrid Foto: EPA Ronaldo del Moral Elche Real Madrid Foto: EPA Khedira Ruben Perez Elche Real Madrid Foto: EPA Di Maria Javi Marquez Elche Real Madrid Foto: EPA Ronaldo Elche Real Madrid Foto: EPA Ancelotti Elche Real Madrid Foto: EPA Coentrao Botia Elche Real Madrid Foto: EPA Modrić Javi Marquez Elche Real Madrid Foto: EPA Ronaldo Elche Real Madrid
Real Madrid je pri novincu Elcheju prišel do zmage v sodnikovem dodatku (1:2). Valencia je v Granadi slavila z golom Jonasa v 94. minuti (0:1), Sevilla pa je svojo prvo prvenstveno zmago dosegla proti letos bledemu Rayu (4:1).
Oglej si celoten članek

Madridski Real je gostoval pri novincu Elcheju, kjer je nazadnje igral leta 1989. Gareth Bale je še vedno poškodovan in ga ni bilo v moštvu, a bi moral biti pripravljen za sobotni derbi z Atléticom. Tokrat so Madridčani domov srečno odnesli tri točke, po zaslugi radodarnega sodnika in mirnosti Cristiana Ronalda v odločilnih trenutkih.

Srečanje se je začelo s priložnostjo za Ronalda, v 10. minuti pa je za domače z glavo dobro poskusil David Lomban, toda Diego Lopez se je izkazal, tako kot tudi nekaj minut kasneje po strelu Manuja z leve strani. Po še enem poskusu Ronalda se je v 27. minuti priložnost ponudila domačemu vezistu Javiju Marquezu, ki pa je zgrešil žogo. Real je vse bolj prevzemal vajeti igre v svoje roke, a do konkretnih priložnosti ni prihajal. V 36. minuti je do strela le prišel Angel di Maria, izkazal pa se je domači vratar Manu Herrera.

Nadaljevanje blede predstave

Drugi polčas je hitro prinesel spremembo izida. V 51. minuti je Cristiano izvajal prosti strel, domači živi zid se je razmaknil in to je bilo usodno ob močnem udarcu Portugalca. Do konca tekme so bili domači malce bolj aktivni, a pravih priložnosti nismo videli ne na eni, ne na drugi strani. Nato pa je prišla 92. minuta in predložek z leve strani, ki ga je s strelom z glavo nadgradil Richmond Boakye.

A to še ni bilo vse. Triminutni sodnikov dodatek se je zaradi proslavljanja gola domačih zavlekel in v 94. minuti je Real prišel do kota. V kazenskem prostoru je prišlo do prerivanja, sodnik pa je sumljivo pokazal na belo točko zaradi prekrška nad Pepejem. Zanesljivi izvajalec z bele točke je bil Ronaldo in Madrid je z vzhodne obale Španije srečno odnesel vse tri točke in obdržal stik z vrhom lestvice.

Španska liga, 6. kolo:

Barcelona : Real Sociedad 4:1 (3:0)
Neymar (5), Messi (8), Busquets (23), Bartra (77); De la Bella (64)

Levante : Valladolid 1:1 (1:1)
Baba (36); Guerra (42)
RK: Bergdich (45/Valladolid)

Atlético Madrid : Osasuna 2:1 (2:1)
Costa (18, 25); Riera (42)

Málaga : Almería 2:0 (0:0)
Tissone (68), Portillo (90)

Granada : Valencia 0:1 (0:0)
Jonas (94)

Sevilla : Rayo Vallecano 4:1 (1:0)
Rakitić (17/11m, 53), Bacca (80, 88); Gonzalez (55)
RK: Galvez (66/Rayo), Viera (82/Rayo)

Elche : Real Madrid 1:2 (0:0)
Boakye (92); Cristiano Ronaldo (51, 95/11m)

Athletic Bilbao : Real Betis  2:1 (0:0)
De Marcos (73), José (82); Molina (62)

Getafe : Celta Vigo 2:0 (1:0)
Lopez (44), Arroyo (50)

Villarreal : Espanyol 2:1 (1:0)
Perbert (1), Pereira (67); Garcia (80)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.