Po koronavirusu se ni več sestavila, zdaj šokirala: "Končujem kariero"

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Tiril Eckhoff ima vsega dovolj ...
Oglej si celoten članek

Dvakratna olimpijska prvakinja v biatlonu, Norvežanka Tiril Eckhoff, je v sredo napovedala upokojitev po koncu sezone svetovnega pokala. Upokojitev je v sredo sicer napovedala tudi Francozinja Anais Chevalier-Bouchet, pred tem pa še Nemka Denise Hermann-Wick in Norvežanka Marte Olsbu Roeiseland, piše nemška tiskovna agencija dpa.

32-letna Eckhoffova je na Instagramu zapisala, da bo športno pot sklenila po koncu sezone, ki jo je sicer v celoti izpustila zaradi posledic okužbe s koronavirusom.

"Nekoliko žalostno je, da zdaj končujem, a hkrati menim, da je to prava odločitev. Ponosna sem na to, kar sem dosegla in bom vedno z nasmehom gledala nazaj na leta v biatlonu," je zapisala Eckhoff.

Norvežanka je marca lani v Oslu dobila zaključni sprint in zasledovanje, nato pa je podobno kot nekateri drugi na zabavi ob koncu sezone staknila koronavirus. Kot je dejala, jo od takrat muči nespečnost in še vedno potrebuje zdravniško pomoč.

Na olimpijskih igrah leta 2014 in 2022 je osvojila zlato medaljo v mešani štafeti, poleg tega ima z iger še šest medalj. Petnajst odličij ima še s svetovnih prvenstev, od tega deset zlatih, leta 2021 pa je slavila v svetovnem pokalu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 08:32 16. Marec 2023.

    Po cepljenju se ni več sestavila...Ja takšnih primerov je veliko...Čudno, da imajo ravno cepljeni največje težave, ko potem vseeno ali …

  • 06:45 16. Marec 2023.

    Bravo,cepivo deluje,pa to!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.