Šport > Zimski športi
7473 ogledov

Po koronavirusu se ni več sestavila, zdaj šokirala: "Končujem kariero"

Tiril Eckhoff Instagram
Tiril Eckhoff ima vsega dovolj ...

Dvakratna olimpijska prvakinja v biatlonu, Norvežanka Tiril Eckhoff, je v sredo napovedala upokojitev po koncu sezone svetovnega pokala. Upokojitev je v sredo sicer napovedala tudi Francozinja Anais Chevalier-Bouchet, pred tem pa še Nemka Denise Hermann-Wick in Norvežanka Marte Olsbu Roeiseland, piše nemška tiskovna agencija dpa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by International Biathlon Union (@biathlonworld)

32-letna Eckhoffova je na Instagramu zapisala, da bo športno pot sklenila po koncu sezone, ki jo je sicer v celoti izpustila zaradi posledic okužbe s koronavirusom.

"Nekoliko žalostno je, da zdaj končujem, a hkrati menim, da je to prava odločitev. Ponosna sem na to, kar sem dosegla in bom vedno z nasmehom gledala nazaj na leta v biatlonu," je zapisala Eckhoff.

Norvežanka je marca lani v Oslu dobila zaključni sprint in zasledovanje, nato pa je podobno kot nekateri drugi na zabavi ob koncu sezone staknila koronavirus. Kot je dejala, jo od takrat muči nespečnost in še vedno potrebuje zdravniško pomoč.

Na olimpijskih igrah leta 2014 in 2022 je osvojila zlato medaljo v mešani štafeti, poleg tega ima z iger še šest medalj. Petnajst odličij ima še s svetovnih prvenstev, od tega deset zlatih, leta 2021 pa je slavila v svetovnem pokalu.

Komentarjev 9
  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 08:32 16.marec 2023.

    Po cepljenju se ni več sestavila...Ja takšnih primerov je veliko...Čudno, da imajo ravno cepljeni največje težave, ko potem vseeno ali pa ravno zaradi cepljenja zbolijo za Covidom...Da ovce ne boste ugibale...Večkratno cepljenje z nedelujočim cepivom do te mere uniči imunski ...prikaži več sistem, da te vsaka gripica vrže in trajno zaznamuje !! K sreči se po kakšnem letu od cepljenja imunski sistem povrne na normalno stanje, če vmes ni utrpelo kakšne resne škode..

  • Avatar pantani
    pantani 06:45 16.marec 2023.

    Bravo,cepivo deluje,pa to!!!