"Po pravilih Ucija klub ni obvezan takoj suspendirati kolesarja"

Foto: Profimedia Jani Brajkovič
Odziv novomeškega kluba na pozitivni vzorec Janija Brajkoviča.
Oglej si celoten članek

V zvezi z dopinškim prekrškom slovenskega kolesarja Janija Brajkoviča so se oglasili tudi v njegovem nekdanjem klubu Adria Mobil, v čigar dresu je Belokranjec na dirki po Hrvaški oddal pozitiven vzorec. Vodstvo novomeškega kluba je bilo s pozitivnim testom seznanjeno julija lani, a mu kolesarja po protidopinških pravilih ni bilo treba suspendirati.

"Julija 2018 nas je Mednarodna kolesarska zveza Uci obvestila, da je bil naš kolesar Jani Brajkovič pozitiven na dopinškem testu aprila 2018. V njegovem vzorcu so pri Uciju našli povečano vsebnost metilheksanamina, glede na količino in vrsto pa to ni pomenilo neposrednega in takojšnjega suspenza kolesarja. Po dogovoru s tekmovalcem, Ucijem in klubsko politiko glede dopinških prekrškov od julija dalje Brajkovič ni več tekmoval. Tekmovalec je vseskozi sodeloval z Ucijem pri dokazovanju izvora prepovedane snovi, ki se je znašla v njegovem vzorcu," so zapisali pri KK Adria Mobil.

Seznam se daljša Nov primer dopinga v slovenskem športu

"Brajkovič je dokazal, da je bila povečana vsebnost metilheksanamina rezultat njegove neprevidnosti - na spletu je na lastno pest kupil prehranske dodatke, ki so bili kontaminirani z omenjeno snovjo. Na izdelku ni bilo napisano, da vsebuje omenjeno snov. Kazen za tak prekršek je po pravilih 24 mesecev prepovedi nastopanja, vendar je Uci Brajkoviču kazen zmanjšala na deset mesecev zaradi opisanega poteka dogodkov pri vnosu prepovedane snovi. V skladu z odločbo se Brajkoviču zbrišejo samo rezultati na dirki po Hrvaški, ne pa tudi izidi, ki jih je dosegel po odvzetem pozitivnem vzorcu aprila," so sporočili iz Adrie Mobila, kjer najbrž zaradi dopinškega prekrška s kolesarjem niso podaljšali sodelovanja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.