Po Rogličevih stopinjah: Velika šampionka menja šport

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Dvakratna olimpijska prvakinja se podaja med gorske tekačice.
Oglej si celoten članek

Sedemkratna svetovna prvakinja v biatlonu Nemka Laura Dahlmeier, ki je spomladi sklenila športno pot, se vrača v vlogi gorske tekačice, poročajo nemški mediji. Dvakratna olimpijska prvakinja bo že novembra nastopila na svetovnem prvenstvu v gorskih tekih na dolgih razdaljah v Argentini.

"Vse skupaj se je zgodilo slučajno. Tudi zame je malo čudno, potem ko sem maja postavila biatlonsko puško v kot. Očitno sem imela poleti preveč časa za gorski tek," je dejala Nemka.

Foto: Profimedia Laura Dahlmeier

Dahlmeierjeva se je avgusta udeležila gorskega teka Karwendelmarsch in ob premieri na 52 kilometrov dolgi progi z 2300 metri višinske razlike dosegla rekord proge - 4:51:03 ure. Že pred tem je junija zmagala tudi na tekmi Zugspitz trail, ki je veljala kot kvalifikacijska za nemško reprezentanco.

"Dobila sem povabilo v reprezentanco in potrdila nastop. Ambicije niso enake kot v biatlonu, kjer sem šla vedno na zmago, a tudi v Argentini bom dala vse od sebe," je še povedala 26-letna tekmovalka.

Pri 25 letih Slovo aktualne dvakratne olimpijske prvakinje

Še drugič zlata Na dobri poti do najuspešnejše športnice OI

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 18:30 2. Oktober 2019.

    NE SERITE ! Roglič ni muflon ali gorska koza !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.