Šport > Zimski športi
144 ogledov

Slovo aktualne dvakratne olimpijske prvakinje

Laura Dahlmeier
Nemška šampionka je naznanila konec športne kariere.

Nemška biatlonka Laura Dahlmeier, dvakratna olimpijska in sedemkratna svetovna prvakinja, je danes preko Instagrama sporočila, da končuje športno pot. Novica ni presenečenje, saj je 25-letna tekmovalka o tem razmišljala že v preteklosti, a se je v zadnjih sezonah vedno znova odločila za šport.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dear fans, friends, partners and companions - it's time to say goodbye! 👋 After an unbelievably tough season full of ups and downs, I no longer feel the one hundred percent passion required for professional sport. That's why I have decided to end my active biathlon career after some time of reflection. Since my childhood, I have dedicated myself completely to biathlon, I was able to experience incredibly great and intense moments and got to know some wonderful companions and supporters, without whom all this would not have been possible. Many thanks for all the years I spent in this sport - they made me who I am! 🙏 To make room for new adventures, it's time for me to close the biathlon chapter. A detailed report about my reasons for ending my career can be found on my website - link in bio. I am looking forward to what is awaiting me now - see you out there! 🙂 Best, Laura ✌️ #bettertobefAst

A post shared by Laura_Dahlmeier (@laura_dahlmeier) on

Že takoj po sezoni je Dahlmeierjeva navijačem sporočila, da bo premislila, ali bo v biatlonu vztrajala. "Če bom še imela veselje, bom seveda napadala najvišja mesta. Če tega ne bo, bom počela kaj drugega," je takrat med drugim povedala zmagovalka 20 tekem svetovnega pokala in nosilka 15 kolajn s SP.

"Odločitev ni bila lahka. Morda bi morala dlje dozorevati v meni, a čutim, da je zdaj prišel pravi trenutek zame," pa je danes nadaljevala mlada Bavarka in dodala, da enostavno nima več športnih ciljev.

Laura Dahlmeier | Avtor: Profimedia Profimedia

Bržkone je na odločitev vplivala tudi zadnja sezona. Nemka je zaradi zdravstvenih težav izpustila uvod v sezono s tekmo na Pokljuki, kasneje pa še enkrat prekinila tekmovalno leto. Po vrnitvah v belo karavano se ni uspela približati svoji nekdanji prevladi. Največji uspeh je bržkone bron na SP na Švedskem v sprintu, ki ga je osvojila kljub prehladu.

Zgodba spominja na Magdaleno Neuner, 12-kratno svetovno in dvakratno olimpijsko prvakinjo, ki se je leta 2012 prav tako pri 25 letih odločila za slovo. Slednja je takrat izpostavila, da si želi povsem običajno življenje, dokončati šolo in ustvariti družino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice