Šport
46 ogledov

Slovenke daleč od vidne uvrstitve

Laura Dahlmeier  Justine Braisaz Marte Olsbu EPA
Nemka Laura Dahlmeier je zmagovalka ženske sprinterske biatlonske tekme za svetovni pokal na Pokljuki. Najboljša Slovenka je bila Teja Gregorin na 36. mestu.

Nemka Laura Dahlmeier je na 7,5-kilometrski progi za 3,5 sekunde premagala Francozinjo Justine Braisaz in za 21 Norvežanko Marte Olsbu, vse tri pa so bile na strelišču 100-odstotne.

Teja Gregorin je morala po drugem streljanju dvakrat v kazenski krog in osvojila 36. mesto. Bronasta z OI v Sočiju si je na tekmi želela več, predvsem boljše streljanje, saj je imela slabe strelske predstave že prejšnji teden na Švedskem.

"Nič kaj nisem napredovala od Östersunda, še vedno se pojavljajo težave v stoječem položaju. Ne vem, kaj je narobe, očitno so težave v glavi, ker če na treningu lahko zadenem, bi lahko tudi na tekmi. To je trenutna realna slika," je menila 36-letna Gregorinova in nadaljevala: "Vedela sem, da lahko le z ničlo osvojim solidno mesto. Ne gre. Čez noč se ne da nič narediti, tudi do jutri se ne bo dalo. Lahko le upam, da boljše."

''Treba bo zadeti tarče''

V sobotnem zasledovanju Gregorinovo čaka težka naloga, po drugi strani pa bo sedmouvrščena Čehinja Gabriela Koukalova startala le minuto pred njo in ob dobrem streljanju je dosegljiv tudi velik napredek. "Vem, kakšen je zaostanek. Upam, da je izhodišče solidno za napredovanje na zasledovanju. Treba bo zadeti tarče. Če samo tečeš na solidnem nivoju, ti nič ne pomaga, če grešiš tarče."

Anja Eržen pa se je z enim zgrešenim strelom uvrstila mesto za njo in dosegla svojo najboljšo uvrstitev v karieri. Štiriindvajsetletna Blejka je bila doslej le enkrat v točkah svetovnega pokala, ki jih je osvojila z 39. mestom v lanski sezoni v kanadskem Canmoru.

"Kar se tiče teka, nisem zadovoljna, nisem se počutila sveže. Strelski nastop me je presenetil. Vedno sem imela težave s streljanjem stoje. Bolj sem pričakovala 0-1 kot 1-0. Sem zelo vesela," je bila zadovoljna Erženova, ki bo na Pokljuki nastopila še dvakrat; na sobotnem zasledovanju in v nedeljski štafeti. "Potrudila se bom po najboljših močeh. Osredotočila se bom nase, ne na druge. Veliko nas bo na kupu. Gledala bom na to, da dobro odstreljam in odtečem."

Enkrat je morala v kazenski krog tudi Urška Poje, ki je tekmo končala na 93. mestu in s tem ostala tudi brez sobotnega zasledovanja.

"Teja je lepo začela, dobro opravila s prvim krogom, nato pred streljanjem celo malo spustila, a vseeno dvakrat zgrešila. Tega se nato ne da več nadoknaditi. Anja je prikazala odlično predstavo, predvsem pri streljanju stoje, kjer ima težave, danes pa ga je opravila z ničlo in vesel sem, da se je spet uvrstila v točke in na zasledovanje. Tudi Urška je naredila zase dobro tekmo," je ženski sprint pokomentiral trener Tomaš Kos.

Svetovni pokal, sprint 7,5 km (Ž):

1. Laura Dahlmeier (Nem) 19:51,7/0
2. Justine Braisaz (Fra) + 3,5/0
3. Marte Olsbu (Nor) 21,3/0
4. Kaisa Mäkäräinen (Fin) 22,8/1
5. Franziska Hildbrand (Nem) 28,4/0
6. Anastazija Kuzmina (Slk) 30,7/0
7. Gabriela Koukalova (Češ) 39,4/1
8. Eva Puškarčikova (Češ) 39,8/0
9. Celia Aymonier (Fra) 40,8/1
10. Miriam Gössner (Nem) 42,8/1
...
36. Teja Greogrin (Slo) 1:39,7/2
37. Anja Eržen (Slo) 1:41,4/1
93. Urška Poje (Slo) 3:38,6/1

Skupni seštevek:

1. Laura Dahlmeier (Nem) 217 točke
2. Gabriela Koukalova (Češ) 168
3. Kaisa Mäkäräinen (Fin) 154
4. Justine Braisaz (Fra) 153
5. Lisa Hauser (Avt) 143
6. Marie Dorin Habert (Fra) 142
7. Eva Puškarčikova (Češ) 120
8. Franziska Hildebrand (Nem) 103
9. Dorothea Wierer (Ita) 100
10. Vaness Hinz (Nem) 99
...
50. Teja Gregorin (Slo) 16
66. Anja Eržen (Slo) 4

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.