Šport
51 ogledov

Vodilna brez dveh tekem

laura dahlmeier EPA
Trenutno najboljša v svetovnem biatlonskem pokalu Nemka Laura Dahlmeier bo izpustila naslednji tekmi v domačem Oberhofu in bo tekmovala šele v nedeljo na tekmi s skupinskim startom, so sporočili iz nemške zveze.

Laura Dahlmeier je pojasnila, da potrebuje tekmovalni premor, kar se je tudi v preteklosti pokazalo kot zelo dobro. Zato v petek ne bo tekmovala v sprintu in tako ne bo mogla nastopiti niti na sobotni zasledovalni tekmi. 

"Iz prejšnjih let vem, da mi tekmovalni premor zelo koristi, predvsem je dober za zdravje, saj želim brez bolezni končati sezono. Ta čas še ne razmišljam o skupni zmagi v pokalu, veliko se lahko še zgodi v tej zimi, čeprav je to, da imam rumeno majico vodilne sanjsko, zelo lepo in spodbudno," je menila 23-letna dvakratna svetovna prvakinja.

Po skupno osmih od 26 tekmah in Dahlmeierjeva na prvem mestu seštevka 410 točk, Finka Kaisa Mäkäräinen na drugem pa zaostaja za 98 točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.