Šport > Zimski športi
13 ogledov

Četrta medalja za Nemko, tretja zlata

Laura Dahlmeier EPA
Na SP v biatlonu je končana ženska preizkušnja na 15 kilometrov.

Nemka Laura Dahlmeier je na svetovnem prvenstvu v biatlonu v Hochfilznu osvojila zlato medaljo na 15 kilometrov. Tako kot pred dvema letom v Kontiolahtiju je bila druga Čehinja Gabriela Koukalova, bron je osvojila Italijanka Alexia Runggaldier. Najboljša Slovenka je bila Teja Gregorin na 12. mestu.

Glavni trener slovenske reprezentance Tomaš Kos je nastop Gregorinove pokomentiral: "Danes je Teja precej rešila s tekom. Tudi smuči so bile odlične. Ne želim se ponavljati, toda ponovno je bil vsaj en zgrešen strel preveč. Ostaja malce grenkega priokusa, ampak 12. mesto je vseeno vrhunski rezultat."

"Z nastopom Urške smo zadovoljni. Naredila je to, kar smo od nje pričakovali in sicer, da prispeva kakšno točko za pokal narodov. To ji je uspelo. Škoda za Anjo in njene zgrešene strele leže. Poleg tega je imela še težave z naboji, saj ji en naboj zatajil in je morala posebej polniti puško, zaradi česar je šlo kar nekaj časa po zlu. Škoda, da se to zgodi ravno na tekmi. Kriv ni nihče, kriv je material," je zaključil Kos, ki bo jutri na individualni preizkušnji za moške v ogenj poslal trojico slovenskih biatloncev. Na startu bodo Klemen Bauer, Miha Dovžan in Lenart Oblak.

Od treh Slovenk je najvišje končala najizkušenejša Gregorinova, ki je s tremi zgrešenimi streli in zaostankom 3:04 minute osvojila 12. mesto, kar je njena najboljša uvrstitev v sezoni. Anja Eržen je s šestimi zgrešenimi streli in 8:42 minute zaostanka končala na 76. mestu, Urška Poje je s tremi zgrešenimi streli in 8:57 minute zaostanka končala kot 79.

Dahlmeierjeva in Koukalova sta zgrešili vsaka po en strel, ločilo pa ju je 24,7 sekunde. Runggaldierjeva je zadela vse tarče, v teku pa zaostala 1:45 minute.

"Povsem sem pri koncu z močmi. To me je povsem izčrpalo. Toda sem na vrhu zmagovalnega odra, komaj verjamem," je za nemško televizijo po zmagi povedal Dahlmeierjeva, ki je na SP osvojila svojo peto zlato kolajno, v Hochfilznu je bila pred današnjo tekmo zlata v zasledovanju in v mešani štafeti. V sprintu je bila pred dnevi srebrna.

V četrtek je v Hochfilznu moška tekma na 20 kilometrov.

Laura Dahlmeier | Avtor: EPA EPA

SP v biatlonu, 15 km (Ž), izidi:

1. Laura Dahlmeier (Nem) 41:30,1/1
2. Gabriela Koukalova (Češ) + 24,7/1
3. Alexia Runggaldier (Ita) 1:45,6/0
4. Mari Laukkanen (Fin) 1:56,8/1
5. Jekaterina Avakumova (JKo) 2:03,6/0
6. Susan Dunklee (ZDA) 2:06,8/2
7. Maren Hammerschmidt (Nem) 2:27,5/2
8. Vanessa Hinz (Nem) 2:45,5/2
9. Julija Džima (Ukr) 2:46,1/2
10. Olena Pidrušna (Ukr) 2:54,6/2
...
12. Teja Gregorin (Slo) 3:04,8/3
...
76. Anja Eržen (Slo) 8:42,6/6
79. Urška Poje (Slo) 8:57,2/3

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.