Po tem grozljivem padcu želi hitro vrnitev

Foto: Epa
Foto: Epa
Marc Gisin, ki si je v Val Gardeni poškodoval rebra, pljuča in kolk, ni izgubil poguma.
Oglej si celoten članek

Švicarski alpski smučar Marc Gisin, ki je 15. decembra hudo padel na smuku za svetovni pokal v Val Gardeni, smuči ne namerava postaviti v kot in si želi še tekmovati. V letošnji sezoni tega najbrž ne bo mogel, verjame pa, da bo pripravljen za naslednjo sezono.

Preiskave V UKC Ljubljana analizirali resnost Kosijevih poškodb

"Padec mi ni vzel poguma, glede na okoliščine so moji občutki odlični. Zdravniki so presenečeni in zadovoljni, kako napredujem, toda še so težave, potreben bo čas, da se bom popolnoma pozdravil in da se bom vrnil na smučišča. Moram pa priznati, da sem imel pri padcu tudi nekaj sreče, poškodbe bi lahko bile še bolj hude," je v pogovoru za švicarsko televizijo dejal 30-letni smučar, ki si je ob padcu zlomil nekaj reber, poškodoval pljuča in kolk. Na intenzivni negi bolnišnice v Luzernu je preživel skoraj teden, zdaj pa opravlja rehabilitacijo.

"To ni moja prva težja poškodba. Navajen sem se vračati, verjamem, da mi bo to uspelo tudi tokrat," je še dodal brat bolj uspešnih deklet, nekdanje olimpijske prvakinje v smuku Dominique, in aktualne olimpijske prvakinje v kombinaciji Michelle.

Padec Marca Gisina si lahko ogledate na spodnjem posnetku.

Po padcu Nesrečni Švicar prvič iz postelje

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.