Po zgodovinski trojni zmagi sledil šok iz slovenskega tabora

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Po Špeli Rogelj se od slovenske reprezentance poslavlja tudi tvorec slovenske ženske skakalne pravljice, glavni trener Zoran Zupančič.
Oglej si celoten članek

Za konec sezone ženskih smučarskih skokov nas je pričakala še zgodovinska trojna slovenska zmaga, a tudi slovo kar dveh legend naših ženskih skokov, Špele Rogelj ter tudi glavnega trenerja reprezentance Zorana Zupančiča.

A če je bilo slovo danes odlične šestouvrščene Rogljeve že dalj časa pričakovano in so se od naše pionirke ženskih smučarskih skokov v Svetovnem pokalu s posebno grafiko ter darilom in rožami poslovili tudi pri Mednarodni smučarski zvezi (Fis), pa je bila odločitev glavnega trenerja slovenske reprezentance za širšo javnost veliko presenečenje.

Foto: Profimedia Slovenske skakalke

Zmagovalka današnje preizkušnje Urša Bogataj je bila namreč šele tista, ki je po zmagi v ciljnem prostoru potrdila to, o čemer se je ugibalo in šušljalo v zadnjih dneh.

"Naš trener je bil danes zadnjič z nami, tako da smo žalostne, hkrati sicer tudi vesele, da smo za konec dale vse od sebe. Trojna zmaga je najlepši mogoč zaključek, ki smo mu ga lahko podarile. Prav tako je danes kariero končala moja klubska kolegica Špela Rogelj, tako da sem brez besed," je na robu solz razkrila Bogatajeva.

Slovo Špele Rogelj Slovenske orlice sezono zaključile kar s trojno zmago

Zoran Zupančič pa se je tako od slovenske ženske reprezentance poslovil na najlepši možni način. Prav na njegovi zadnji tekmi sta se namreč uresničili dve njegovi veliki želji, trojna slovenska zmaga na tekmi Svetovnega pokala ter zmaga Slovenije v Pokalu narodov.

"Finale štiriletnega obdobja, trojne stopničke, trofeja za zmago v pokalu narodov. Delo je narejeno. Hvala ekipi, dekletom, pomočnikoma in vsem širšim pomočnikom, ki so kdajkoli stali za vsem tem rezultatom," je o slovesu dejal glavni trener Zupančič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 10:40 20. Marec 2022.

    In novinarji ne znate vprašati kam in zakaj ? A se to ne naučite prvo uro na FDV , AL …

  • 23:40 13. Marec 2022.

    Tole našo smučarsko zvezo bi bilo treba zelo zelo prevetrit.

  • 22:36 13. Marec 2022.

    Zopet in še vedno in kar naprej, funkcionarji v organizaciji delajo za svoj žep, trenerji in tekmovalci pa so zadnji …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.