Podoživite trenutke, ki so orosili oči celi Sloveniji

Foto: Print Screen luka dončić
Na velika platna prihaja filmska zgodba o najlepši pravljici slovenskega ekipnega športa.
Oglej si celoten članek

V dneh, ko si je španska košarkarska reprezentanca na račun Argentine priigrala svoj drugi naslov svetovnega prvaka (2009, 2019), sta minili natanko dve leti od največjega reprezentančnega uspeha v zgodovini samostojne Slovenije.

Tržnica Član zlate reprezentance se seli na Hrvaško

Naši košarkarji so na krilih najkoristnejšega igralca prvenstva Gorana Dragića, ki je s tem sklenil svojo reprezentančno kariero, in njegovega prvega "pomagača" Luke Dončića v finalu EuroBasketa premagali Srbe (93:85) in osvojili odličje najžahtnejše kovine.

Postali so prva slovenska zasedba med ekipnimi športi, ki se je okitila z evropskim zlatom.

Ostre besede Goran Dragić: "Če sem iskren, niti ne gledam"

Čeprav sta od uspeha minili že dve leti, slovenski košarkarji pa so kot aktualni evropski prvak medtem ostali celo brez nastopa na svetovnem prvenstvu, kar je bila posledica slabo zasnovanega kvalifikacijskega sistema, je spomin na EuroBasket 2017 na sončni strani Alp še kako živ.

Košarkarski navdušenci bodo lahko nepopisno veselje izpred dveh let podoživeli s prihajajočim filmom, katerega lahko pomagate soustvariti tudi vi. Ustvarjalci filma vas namreč pozivajo, da posredujete svoje amaterske posnetke navijaških doživetij ter s tem dodate svoj kamenček zlatemu košarkarskemu mozaiku.

Niti ni pomembno, ali so posnetki nastali v Helsinkih, Carigradu ali ob sprejemu naših fantov na letališču Jožeta Pučnika oziroma Kongresnem trgu, dobrodošli pa so tudi domači posnetki in drugi utrinki veselja ob tem zgodovinskem uspehu naše reprezentance.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.