Šport > Košarka
1012 ogledov

Podoživite trenutke, ki so orosili oči celi Sloveniji

luka dončić Print Screen
Na velika platna prihaja filmska zgodba o najlepši pravljici slovenskega ekipnega športa.

V dneh, ko si je španska košarkarska reprezentanca na račun Argentine priigrala svoj drugi naslov svetovnega prvaka (2009, 2019), sta minili natanko dve leti od največjega reprezentančnega uspeha v zgodovini samostojne Slovenije.

Matic Rebec Tržnica Šport Član zlate reprezentance se seli na Hrvaško

Naši košarkarji so na krilih najkoristnejšega igralca prvenstva Gorana Dragića, ki je s tem sklenil svojo reprezentančno kariero, in njegovega prvega "pomagača" Luke Dončića v finalu EuroBasketa premagali Srbe (93:85) in osvojili odličje najžahtnejše kovine.

Postali so prva slovenska zasedba med ekipnimi športi, ki se je okitila z evropskim zlatom.

Goran Dragić Ostre besede Šport Goran Dragić: "Če sem iskren, niti ne gledam"

Čeprav sta od uspeha minili že dve leti, slovenski košarkarji pa so kot aktualni evropski prvak medtem ostali celo brez nastopa na svetovnem prvenstvu, kar je bila posledica slabo zasnovanega kvalifikacijskega sistema, je spomin na EuroBasket 2017 na sončni strani Alp še kako živ.

Košarkarski navdušenci bodo lahko nepopisno veselje izpred dveh let podoživeli s prihajajočim filmom, katerega lahko pomagate soustvariti tudi vi. Ustvarjalci filma vas namreč pozivajo, da posredujete svoje amaterske posnetke navijaških doživetij ter s tem dodate svoj kamenček zlatemu košarkarskemu mozaiku.

Niti ni pomembno, ali so posnetki nastali v Helsinkih, Carigradu ali ob sprejemu naših fantov na letališču Jožeta Pučnika oziroma Kongresnem trgu, dobrodošli pa so tudi domači posnetki in drugi utrinki veselja ob tem zgodovinskem uspehu naše reprezentance.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice