Pogačar znova pridobil dragocene sekunde, zdaj že drugi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pedersenu etapa in rumena majica, Pogačar skupno na drugem mestu.
Oglej si celoten članek

Danec Mads Pedersen (Trek - Segafredo) je zmagovalec druge etape na kolesarski dirki Pariz-Nica. Drugo mesto je na 163,7 km dolgi preizkušnji med krajema Bazainville in Fontainebleau v sprintu glavnine osvojil Nizozemec Olav Kooij (Jumbo Visma), tretje pa Danec Magnus Cort (EF Education-Easy Post).

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) se ni vmešal v končni razplet tokratne etape. Dvakratni zmagovalec najbolj slovite dirke na svetu po Franciji v letih 2020 in 2021 je v času zmagovalca v cilj prišel kot 55., v etapi pa si je - tako kot na nedeljski uvodni preizkušnji okoli La Verriera - znova prikolesaril šest bonifikacijskih sekund z uspešnim napadom na letečem cilju, tako da je v skupni razvrstitvi napredoval na visoko drugo mesto.

Pred njim je le zmagovalec današnje etape Pedersen. Njegova prednost znaša dve sekundi, tretjeuvrščeni Belgijec Tim Merlier (Soudal-Quick Step) pa za slovenskim asom zaostaja dve sekundi.

"Na dirkah šteje vsaka sekunda, danes sem jih pridobil šest. Razlike med kolesarji so majhne, morda se bodo v nadaljevanju dirke obrestovale današnje bonifikacijske sekunde," je izjavo 24-letnega Pogačarja po današnji etapi povzela francoska tiskovna agencija AFP.

Tirreno–Adriatico Roglič na prvi dirki sezone s precej smole

Na dirki nastopata še dva slovenska kolesarja. Jan Tratnik (Jumbo-Visma) je zasedel 64., Domen Novak (UAE Team Emirates) pa 139. mesto. Tratnik je v skupni razvrstitvi na 62. (+0:14), Novak pa na 119. mestu (+3:20).

V torek bo na sporedu 32,2 km dolgi moštveni kronometer v kraju Dampierre-en-Burly. Prav z mislijo na to preizkušnjo, kjer naj bi bili na papirju močnejši kolesarji Jumbo-Visme, je verjetno Pogačar  s sprinti med etapami želel pridobiti nekaj naskoka pred največjim tekmecem za skupno zmago Jonasom Vingegaardom. Zmagovalec Toura 2022 za Pogačarjem trenutno zaostaja 12 sekund.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.