Šport > Kolesarstvo
4198 ogledov

Roglič na prvi dirki sezone s precej smole

Primož Roglič Profimedia
Ganni uvodna etapa, Roglič 12.

Italijanski kolesar Filippo Ganna (Ineos Grenadiers) je zmagovalec uvodne etape od Tirenskega do Jadranskega morja. Drugo mesto je na 11,5 km dolgi vožnji na čas v Lido di Camaioreju osvojil Nemec Lennard Kämna (+0:28), tretje pa Američan Magnus Sheffield (+0:31). Primož Roglič (Jumbo-Visma) je z zaostankom 49 sekund zasedel 12. mesto.

Luka Mezgec (Jayco-AlUla), drugi slovenski predstavnik na 58. dirki med dvema morjema, je v prvi etapi osvojil 75. mesto z zaostankom 1:30 minute.

Za 33-letnega Kisovčana je bila današnja preizkušnja na Apeninskem polotoku prva po operaciji rame. Nazadnje je na veliki sceni nastopil na lanski septembrski dirki po Španiji.

V zahtevnih razmerah - nekateri tekmovalci so morali traso odpeljati v hudem nalivu, na trenutke je padala tudi toča - je olimpijski prvak v vožnji na čas iz Tokia 2021 in skupni zmagovalec Neptunovega trizoba iz leta 2019 imel spremenljive razmere na cestišču, medtem ko je Ganna, ki je bil tudi papirnati favorit uvodnega prologa, v celoti izkoristil dobre vremenske razmere in zanesljivo pokoril konkurenco na današnji preizkušnji.

Zasavec je imel tako precej smole z vremenom, svoj nastop je namreč začel celo v toči in celotno traso odpeljal na mokri podlagi, po njegovi vožnji pa je na trenutke posijalo tudi sonce in precej posušilo cestišče.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

V torek bo na sporedu ravninska etapa med krajema Camaiore in Follonica v dolžini 209 kilometrov.

Komentarjev 1
  • albert6 10:00 07.marec 2023.

    Ja ti bogi revež š buh ga ne mara