Šport > Zimski športi
41931 ogledov

Neverjetno, kaj je Hrgota napravil za Primoža Rogliča

Robert Hrgota Saša Despot
Glavni trener slovenske moške skakalne reprezentance se je v trenutku svojega največjega uspeha spomnil tudi na velikega prijatelja Primoža Rogliča.

Slovenska skakalna reprezentanca v postavi Lovro Kos, Žiga Jelar, Timi Zajc in Anže Lanišek je postala svetovni prvak na ekipni tekmi v Planici. Srebro so osvojili Norvežani, bron pa olimpijski prvaki Avstrijci. Za Slovenijo je bila to tretja kolajna na domačem SP, od tega druga zlata. Prav pod vse so se podpisali skakalci in skakalke. Prejšnjo nedeljo so do brona skočili slovenski skakalci na mešani ekipni tekmi, v petek pa je Timi Zajc postal svetovni prvak.

Pod vse te zgodovinske uspehe se je podpisal tvorec slovenske skakalne pravljice Robert Hrgota, ki se je po prevzemu skakalne reprezentance pred dobrima dvema letoma podpisal že pod bron Anžeta Laniška s svetovnega prvenstva v Oberstdorfu, srebro Timija Zajca in zlato slovenske reprezentance s svetovnega prvenstva v poletih ter zlato (mešana) in srebro (moška) z ekipnih tekem na olimpijskih igrah.

Robert Hrgota Iskana roba Šport Hrgota spregovoril o morebitni selitvi v drugo reprezentanco

Zdaj pa je svojo zbirko uspehov obogatil še z bronom na ekipni tekmi svetovnega prvenstva ter kar dvema naslovoma svetovnih prvakov. Če je s Timijem Zajcem ponovil uspehe Francija Petka (1991), Roka Benkoviča (2005) in Eme Klinec (2021), pa je bila prav posebna zlata medalja z moške ekipne tekme, saj je Slovenija na ekipnih tekmah na svetovnih prvenstvih sicer že dvakrat osvojila medaljo (Oberstdorf 2005 in Oslo 2011), a je tokrat prvič v svoji bogati zgodovini osvojila naslov svetovnih prvakov!

V soboto zvečer je bila nato na vrsti tudi slavnostna podelitev medalj, na kateri pa ni manjkal niti nekdanji odlični skakalec ter eden najboljših kolesarjev na svetu Primož Roglič, čeprav ga že v ponedeljek čaka prva etapa slovite kolesarske dirke Tirreno-Adriatico. Primož sicer ni imel časa za obisk Kranjske Gore, a je za njegovo prisotnost v tem slavnostnem trenutku poskrbel kar Hrgota, ki je bil s svojim velikim prijateljem v stiku kar preko videoklica.

Hrgota in Roglič namreč veljata za velika prijatelja, ki ju veže tudi zelo podobna športna pot. Skupaj sta namreč na mladinskem svetovnem prvenstvu v Kranju osvojila srebro na ekipni tekmi, medtem ko sta naslednje leto v Italiji na ekipni tekmi postala celo mladinska svetovna prvaka. Prav tako sta oba zaradi poškodb predčasno končala svoji skakalni poti ter svojo največjo slavo doživela v drugem poklicu. Primož v vlogi najboljšega kolesarja sveta, Hrgota pa v vlogi enega najboljših skakalnih trenerjev na svetu. Ni čudno, da jo druži takšno prijateljstvo ter da si je Robi želel, da je v trenutku njegovega največjega uspeha del tega tudi Primož Roglič.

"Vesel sem, da je Primož prišel tako daleč. Spremljam ga in spodbujam. Pred tem nisem bil kolesarski navdušenec. Zdaj si zelo rad pogledam dirke, na katerih tekmujejo naši – tudi Tadeja Pogačarja. Vesel sem, da sem bil del Primoževe mladosti, srednje šole, faksa. Da smo preživeli veliko časa skupaj. Zdaj smo vsi po svoje. Poti te ponesejo drugam. Če je možnost, se slišimo, vendar bolj navijam v ozadju in sem vesel zanj," je sicer o svojem prijateljstvu z Rogličem v pogovoru za Sportal pred slabima dvema letoma izjavil Hrgota.

SP Planica 2023 Upravičil zaupanje Šport Neopevani slovenski junak: "Tu je šlo zgolj za trenerjevo milost!" Planica 2023 Planiški junak Šport Zajc: "Če bi mi kdo rekel kaj takšnega, bi si mislil svoje!" Timi Zajc Fešta v Planici Šport Nooooro! Tako so Timijev naslov doživeli sotekmovalci: "Dali smo si duška!" Timi Zajc Trnova pot Šport Timi Zajc: "Če ne bi bilo tiste afere, me danes ne bi bilo tukaj" Kamil Stoch Ne le zaradi uspehov Šport Eden največjih popolnoma zaljubljen v Slovenijo: "Tu sem spoznal ..."
Komentarjev 1
  • PaPajapopi 08:14 06.marec 2023.

    Če je s Timijem Zajcem ponovil uspehe Francija Petka (1991), Roka Benkoviča (2005) in Eme klinec (2021)....Ste opazili , da je razmak med letnicami krajši in krajši. Upam, da konec meseca poletijo.

Sorodne novice