Šport > Zimski športi
14055 ogledov

Hrgota razkril, koga je prečrtal za petkovo tekmo: "Seveda mu ni lahko"

Robert Hrgota Saša Despot
Glavni slovenski trener Robert Hrgota je izbral četverico skakalcev, ki bo zastopala slovenske barve na petkovi tekmi svetovnega prvenstva. Iz ekipe je izpadel Lovro Kos.

"Poleg Timija Zajca in Anžeta Laniška bosta v ekipi še Domen Prevc in Žiga Jelar. Lovro Kos je v pripravljenosti, da zamenja četrtega člana za sobotno ekipno tekmo, ker so vsi trije na podobnem nivoju. Če bosta omenjena dva nastopala na tem nivoju oziroma svoje nastope še stopnjevala, bosta tudi na ekipni tekmi. Če pa kateri izmed teh dveh jutri v kvalifikacijah ali na petkovi tekmi ne bo na nivoju, je Lovro v ekipi," je slovensko četverico za četrtkove kvalifikacije na veliki napravi razkril glavni slovenski trener Robert Hrgota.

Peter Prevc To je bilo krivo Šport Hrgota razkril vzrok za grozljiv Petrov padec, tako je padec brata doživel Domen

"Timi in Anže sta mesti imela zagotovljeni. Ampak tudi če ne bi, sta v tem trenutku tako močna, da sta s svojimi skoki pokazala, kam spadata. Danes smo izkoristili domač teren in upam, da ga bomo vse do sobote," je imel sladke skrbi Hrgota, potem ko je Domen dobil zadnjo trening serijo, v kateri Anže in Timi edina izmed najboljših nista nastopila, a sta pred tem dosegla drugi in tretji rezultat prve trening serije ter prvega in drugega druge serije. V prvo ju je premagal le Halvor Egner Granerud.

"Danes sta Anže in Timi res izstopala. Sta prišla in oddelala dva odlična skoka. Dovolj bi bil že eden, pa smo se odločili, da še nekaj preizkusita. Res se igrata na skakalnici in čutita vsako podrobnost. Ko si v formi, stvari tako funkcionirajo. Morata le še uživati naprej, tako kot sta danes, oziroma vse te dni. Se že veselim tekme," je nastope svojih dveh najbolj vročih orožij opisal Hrgota ter se za konec še enkrat posvetil Lovru Kosu.

Lovro Kos | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Lovro razume odločitev, seveda pa mu ni lahko. Ostal bo motiviran, saj ve, da ga čaka ekipna tekma v primeru, da se kateri izmed fantov ne bo izkazal. Na vsaki taki seveda računamo na medalje, tako da mu motivacije na manjka," pa je Hrgota še razkril, kako je nesrečni "peti" Slovenec sprejel trenerjevo odločitev.

Tudi Lanišek pa je bil tako kot glavni trener s treningom na veliki skakalnici zelo zadovoljen. Po skokih si je mirno vzel dlje časa in tistim šolarjem, ki so se zbrali pod skakalnico, potrpežljivo delil podpise in se z njimi fotografiral. "To je bilo zelo lepo. Danes se mi zdi, da je bila še največja podpora doslej. To je neka otroška čistost, pristna energija, zato mi je v veselje, da se lahko fotografiram z njimi in jim podelim kakšen podpis. Mogoče pa komu s tem polepšam dan ali pa vsaj pričaram kakšen lep treutek," je dejal najboljši slovenski skakalec to zimo.

Anže Lanišek | Avtor: Saša Despot Saša Despot

O današnjih skokih pa je dodal, da mu je lepo uspel prehod s srednje na veliko skakalnico. "Mislim, da mi je dobro uspel prehod, za zdaj mi gre vse po načrtih in res sem užival. So bile tudi manjše napake, ampak všeč mi je, da me še vseeno nese daleč."

V drugi trening seriji sta bila sicer Slovenca daleč pred vsemi. Zajc je pristal pri 134 metrih, Lanišek pa je zmogel meter manj. Tekmeci so bili najmanj 8,9 točke oddaljeni od obeh slovenskih orlov. "Super sem zadovoljen. Že prejšnji teden sem dobro skakal, te občutke pa sem prenesel tudi na večjo skakalnico. Odlično. Treba je uživati in biti odločen ter mirno pričakati tekmo," je po uspešnih skokih dejal Zajc in za konec dodal, da na tej skakalnici sicer največ trenirajo: "Ta mi je gotovo ljubša kot manjša. Začel sem odlično in upam, da bo to držalo."

Timi Zajc | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Peter Prevc Po padcu Šport Takšne so informacije o Prevcu, s helikopterjem so ga odpeljali v Ljubljano Grd padec Šport Grozljivka v Planici, Prevca odpeljali na nosilih Planica 2023 Negotovost Šport Velikanski šok iz slovenskega tabora, omenja se konec kariere Silje Opseth Podira se ji svet Šport Norvežanka bi najraje pobegnila iz Planice: "Zgodilo se je točno to ..." Franci Petek Planica Šport Franci Petek: "Žal se slovenski navijači ne zavedajo ..." Planica 2023 Odzivi Šport Tako so naši junaki doživeli osvojitev medalje: "Tega si ne bi odpustila" Anže Lanišek "Ni mi všeč!" Šport O žiriji: "Delajo določene razlike! Meni tega niso ugodili, Norvežanu so!" Eva Urevc Slovenski junakinji Šport Prvič nastopili skupaj, pa že med najboljšimi na svetu: "To ni kar tako!" Anže Lanišek Naveličan sem tega! Šport V slovenskem taboru nezadovoljni: "Jutri jim bom jaz prišel pihat na senzorje!" Maja Vtič Brez medalje Šport Glavni slovenski trener jezen zaradi odnosa do naših tekmovalk Planica 2023 Odzivi Šport Iz slovenskega tabora: "Najbolj boli to ..."
Komentarjev 1
  • Ender3 19:45 01.marec 2023.

    Nič ne bo s temi orliči..Ne moreš tekmovati s pričakovanji..

Sorodne novice